02. studeni 2015.

Priopćenje Gradskog izbornog povjerenstva

zbori hs image banner-izbori-hs-2015.PNG

Za provedbu izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati dana 8. studenog 2015. godine, na području Grada Varaždina utvrđeno je:
- 48 redovnih biračkih mjesta na kojima će glasovati birači s prebivalištem na području Grada Varaždina,
- jedno posebno biračko mjesto za područje III. izborne jedinice za glasovanje privremeno upisanih birača s prebivalištem izvan područja III. izborne jedinice u Varaždinu, u prostorijama Gradske vijećnice, Trg kralja Tomislava 1 (dvorana prizemno – lijevo),
- jedno posebno biračko mjesto za birače koji su lišeni slobode, u Varaždinu, B. Radića 4,
- dva posebna biračka mjesta za birače koji su smješteni u ustanovama socijalne skrbi, u Varaždinu, u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin, Zavojna ulica 6 i u Centru za rehabilitaciju Varaždin, Z. Kunc 47.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina u cilju osiguranja boljih prostornih uvjeta za biračka mjesta i ujednačavanja broja birača po pojedinom biračkom mjestu, utvrdilo je određene promijene u vezi redovnih biračkih mjesta na način:
- da je glasovanje birača s prebivalištem u pojedinim ulicama premješteno na susjedna biračka mjesta,
- da se u pojedinim prostorima utvrdilo više birališta,
- da su zbog nepovoljnih prostornih uvjeta promijenjena dosadašnja biračka mjesta:
1) na području V. mjesnog odbora umjesto dosadašnjeg biračkog mjesta u prostorijama V. mjesnog odbora utvrđena su tri biračka mjesta u prostorijama IV. osnovne škole Varaždin,
2) na području VI. mjesnog odbora umjesto dosadašnjih biračkih mjesta u prostorijama Dječjeg vrtića u Koprivničkoj ulici utvrđena su biračka mjesta u prostorijama Dječjeg vrtića u Dravskoj ulici.

Obavještavamo građane da svoja biračka mjesta mogu pronaći i na stranicama Ministarstva uprave na linku https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/, a u prilogu dostavljamo i cjelovito Rješenje o određivanju biračkih mjesta.