14. rujan 2018. | Autor: Maja Hrešć

Nastavak sjednice Gradskog vijeća u utorak

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan otvorio je 13. sjednicu Gradskog vijeća uz prisustvo devetnaest i opravdani izostanak šestero vijećnika.

Nakon primjedbe vijećnika Nikole Plaveca na skraćeni zapisnik od prethodne sjednice, vijećnici Željko Prstec, Vlado Sevšek, Damir Laljek, Mirna Amadori, Danijel Kuserbanj, Denis Mladenović, Mario Lešina, Lovorka Gotal Dmitrović, Vjeran Strahonja, Davor Patafta, Robert Puja, Ljubica Križan, Bruno Ister i Neven Bosilj postavili su pitanja na „Aktualnom satu“. Utvrđen je dnevni red sa 16 točaka od kojih je zadnja točka dopunjena po hitnom postupku, a radi se o Prijedlogu rješenja o razrješenju i imenovanju zamjenika predsjednice Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Nakon duže rasprave, jednoglasno je prihvaćen Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Varaždina za prvih šest mjeseci ove godine, te većinom glasova Izvješće o radu gradonačelnika Grada Varaždina za razdoblje siječanj-lipanj 2018. Vijećnici su jednoglasno usvojili i Prijedlog odluke o sklapanju izvansudske nagodbe vezano uz potraživanja Republike Hrvatske, Ministarstva financija i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama od Javne ustanove Gradski stanovi kojom se namiruju obveze i reguliraju dugovi prema spomenutim vjerovnicima.

Punomoćnik Grada, odvjetnik Krešimir Jelaković izvijestio je vijećnike kratkom informacijom o pravnom položaju i rizicima Grada Varaždina u pravnom postupku koji se vodi između Grada Varaždina i trgovačkog društva T&H Invest, a tiče se pitanja baliranog otpada, iz koje proizlazi da je mirno rješenje spora jedino optimalno rješenje za Grad Varaždin.  Nakon duge rasprave, prijedlog Zaključka u kojem se predlaže zastoj daljnjeg spora na godinu dana kako bi se u tom razdoblju mirnim putem riješio predmetni spor i kako bi se započelo sa zbrinjavanjem baliranog otpada na lokaciji Brezje na ekološki i prihvatljiv način, usvojen je većinom glasova.

Gradonačelnik Ivan Čehok vijećnike je informirao o razlozima privremene obustave radova na projektu Aglomeracije Varaždin, nakon čega je podatke o trenutnoj situaciji i spornim ugovorima potpisanim između tvrtke Aquatehnika d.o.o. i Varkom d.d. iznio Željko Bunić, direktor gradske tvrtke Varkom d.d.

Sjednica Gradskog vijeća prekinuta je u 19:28 sati zbog nedostatka kvoruma, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan najavio je nastavak sjednice u utorak, 18. rujna 2018. godine u 16 sati.