17. lipanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Varaždina

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Sjednicu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Dražen Dretar, a nakon izbora Mandatne komisije, novoizabrani gradski vijećnici položili su svečanu prisegu.

Formirani su odbori: Odbor za izbor i imenovanje, Odbor za statutarno-pravna pitanja, Odbor za financije i proračun, a vijećnici su zatim izabrali predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan te potpredsjednicu Gordanu Marsenić iz redova predstavničke većine.

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Varaždina su:

  • Lista grupe birača Ivana Čehoka ima šest vijećnika: Ivan Čehok, Zlatan Avar, Sandra Malenica, Mario Lešina, Viktor Mrzlečki i Stjepan Cepanec;
  • SDP ima pet vijećnika: Bruno Ister, Gordana Marsenić, Lovro Lukavečki, Blaženka Beli i Josip Garić; 
  • Lista grupe birača nositeljice Dubravke Novak ima četiri vijećnika: Dubravka Novak, Nikola Kumek, Ivan Obadić i Hrvoje Petrić;
  • koalicija HDZ-a, HSLS-a i HSU-a ima tri vijećnika: Damir Habijan, Damir Laljek i Enes Garibović;
  • Narodna stranka-Reformisti ima dva vijećnika: Zdravka Grđan i Natalija Martinčević.
  • Lista grupe birača Davora Patafte ima jednog vijećnika: Davor Patafta

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj čestitao je vijećnicima i poželio im uspješan rad: „Iza nas su još jedni izbori koji su donijeli promjenu na čelu našega Grada, ali i nova lica u Gradskom vijeću. Današnji dan neka svima nama označi i novo vrijeme, u kojemu ćemo napokon zatomiti osjećaj konkurencije i političke kompeticije, naročito kada na dnevnom redu budu odluke koje se tiču razvoja i bolje budućnosti našeg Grada. Vjerujem kako ćemo svi, kao odgovorni i savjesni, od građana izabrani da za njih donosimo dobre odluke, upravo konstruktivnim dijalogom pokazati pravu vrijednost koju imamo kao njihovi zastupnici, a prije svega kao ljudi. Uvjeren sam kako ćemo biti i primjer našim mladima da politika može biti i jest časno zanimanje te da ćemo učiniti sve kako bi se svi naši sugrađani ponosili što su Varaždinci i bili sretni što žive baš ovdje. Svima vama želim uspješan budući rad. Sve službe, moj zamjenik Miroslav Marković i ja smo vam na raspolaganju, a od vas očekujem prijedloge, ali i kritiku te da zajedno učinimo sve kako bi naš Grad ponovno bio mjera i obrazac ne samo u Hrvatskoj već i čitavoj Europi!“

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan zahvalila je gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika i svim gradskim vijećnicima koji su joj ukazali povjerenje. „Biti predsjednica Gradskog vijeća je odgovoran posao, ali odgovoran je i posao svakog pojedinog vijećnika i vijećnice. Varaždinke i Varaždinci su nas izabrali da bismo dokazali svoju misiju postojanja i da bi dokazali naše rezultate rada za koje očekujem da budu vidljivi, konkretni i transparentni. Svoj rad kao predsjednica Gradskog vijeća planiram voditi u skladu sa Statutom i poslovnikom, uvođenjem i implementacijom kulture javnog komuniciranja, uz međusobno uvažavanje, poštovanje, dostojanstvo, kako dolikuje ovoj instituciji, ugledu Grada i svima nama. Nadam se i vjerujem da će rasprave, razgovor i osvrti biti analitički i kritički promišljeni, u skladu s vremenskim okvirima i u skladu s okvirima određenih tema. Vijećnike i vijećnice pozvala sam na konstruktivnu i kvalitetnu, dobru suradnju, pozitivno radno ozračje i visoku motivaciju da riješimo problematiku naših građana, našeg grada, jer smo zbog toga ovdje.“ – rekla je predsjednica Zdravka Grđan.

Gradonačelnik je najavio da je već u pripremi prva radna sjednica koja će se održati krajem lipnja, odnosno početkom srpnja, na kojoj će se donijeti rebalans proračuna i bitne odluke za građane Varaždina.

Na sjednici je ponovno imenovana za novi mandat ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Lana Velimirović Vukalović.