18. siječanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradsko vijeće prihvatilo prijedlog – kreće realizacija projekta najvećeg podatkovnog centra u Hrvatskoj

U ponedjeljak se elektroničkim putem, putem Zoom aplikacije, održala 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Sjednici je prisustvovao 21 gradski vijećnik, a predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan utvrdio je dnevni red s dvije točke. Sjednica je započela Aktualnim satom na kojem su pitanja postavili vijećnici Neven Bosilj, Miroslav Marković i Bruno Ister.

Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog odluke o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu CRATIS d.o.o. CRATIS d.o.o. , vodeći regionalni pružatelj telekomunikacijskih usluga i usluga podatkovnog centra, na ovom će zemljištu započeti realizaciju projekta najvećeg i najmodernijeg podatkovnog centra u Republici Hrvatskoj.

Također je jednoglasno prihvaćen Prijedlog odluke o odobrenju moratorija na izvršenje obaveza iz Ugovora o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu MAICO d.o.o. Ovom Odlukom se investitoru MAICO d.o.o. odobrava moratorij na izvršenje obaveza iz navedenog ugovora, na rok od godine dana, s obzirom na to da su se posljedice pandemije odrazile na njegovo poslovanje te je prisiljen odgoditi planove za gradnju poslovnog prostora na kupljenom zemljištu.