25. veljača 2020. | Autor: Maja Hrešć

Primopredaja radova na nogometnom igralištu u Hrašćici

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u utorak su uz predstavnike NK Varteks, predsjednika Mjesnog odbora Hrašćica Damira Laljeka te predstavnike Središnjeg državnog ureda za sport Darka Vučića, načelnika Sektora za razvoj sporta, i Natašu Muždalo, voditeljicu Službe za športski standard, prisustvovali primopredaji izvedenih radova dopreme i polaganja umjetne trave na nogometnom igralištu u Hrašćici.

„Mislim da je trostruka vrijednost ovog gdje smo danas, prije svega činjenica da nogometni klub Varteks ima svoje igralište, imat će svoje prostorije i spreman svoj športski park. To je potrebno istaknuti zato što su dobar dio radova sami obavili svi oni koji su uključeni u NK Varteks, na čemu im zahvaljujem. Druga vrijednost je činjenica da smo dobili cijeli jedan novi sportski kompleks koji smo započeli još prije nekoliko godina kad je tu napravljeno dječje igralište. Sad je ovdje i umjetna trava, a mi nastavljamo i dalje s ulaganjem. Treća vrijednost, ne manje bitna, jest činjenica da su nama sva naselja grada jednako bitna, da nismo samo obnavljali sportska borilišta, dječja igrališta i sportske komplekse u samom gradu, nego to činimo i u prigradskim naseljima. Osobito je važno da se to napravilo u Hrašćici i da smo na ovaj način zaokružili jedan dio ulaganja u Hrašćicu. Ovdje se o našem trošku napravila javna rasvjeta, napravit će se i tribine te nastavljamo s izgradnjom svega što je potrebno da bi jedno naselje moglo biti urbano. Zahvaljujem NK Varteks, svim entuzijastima i svima onima koji su uložili svoje slobodno vrijeme. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za sport na potpori te Mjesnom odboru Hrašćica.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Ukupan iznos samog postavljanja umjetne trave je oko 820 tisuća kuna, a Grad Varaždin je iz proračuna osigurao preostali dio iznosa. Pripremu terena za postavljanje trave, ali i nabavu popratne infrastrukture financirao je NK Varteks. Središnji državni ured za šport za postavljanje umjetne trave na igralištu u Hrašćici odobrio je sredstva u iznosu od 420 tisuća kuna. Procijenjena vrijednost ukupnih radova koji uključuju pripremu terena, zemljane radove i postavljanje refletkora, je oko 2 milijuna kuna.

Kako je i gradonačelnik istaknuo, ulaganja u ovaj sportski kompleks se nastavljaju, slijedi komunalno uređenje i kreću radovi na izgradnji tribine i mini stadiona.