04. prosinac 2018. | Autor: [email protected]

Primjena Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina

Izvor slike: http://hotel-turist.hr/galerija

Kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izglasana nova Odluka o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina, a ista stupa na snagu 23. ožujka 2016. godine, želimo upoznati javnost s najvažnijim promjenama vezanim uz propisano radno vrijeme te način i uvjete njegova produljenja.

Ugostiteljski objekti iz skupina »Restorani« (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnice i objekti brze prehrane) i »Barovi« (kavana, caffe bar, buffet, krčma, konoba i klet) mogu raditi svaki dan od 6 do 24 sata, dok ugostiteljski objekti iz skupine »Barovi« (noćni klub, noćni bar, disco klub) koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima, mogu raditi od 21 do 6 sati.

Petkom, subotom i uoči blagdana ugostiteljski objekti iz skupine barovi (kavana, caffe bar, buffet, krčma, konoba i klet) mogu, uz određene uvjete (čl. 5. Odluke) zatražiti produljenje radnog vremena za dva sata, a zahtjev se podnosi na novom obrascu UG5.

Ugostiteljskim objektima iz skupine restorani i barovi radno vrijeme se može dodatno produžiti radi organizacije prigodnih proslava. Zahtjev za produženje radnog vremena povodom prigodnih proslava podnosit će se na novom obrascu UGPP8 i to najmanje 5 radnih dana prije proslave.

Molimo ugostitelje da prouče novu Odluku o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina koja se nalazi na web stranicama Grada Varaždina te se upoznaju s novim obrascima zahtjeva za produženje radnog vremena.

Ukoliko postoje bilo kakve nejasnoće ili poteškoće u provedbi ove Odluke upućujemo vas da se prije podnošenja zahtjeva obratite u nadležni Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina, Ulica Petra Preradovića 10 (042/658-010), odnosno putem maila na [email protected], gdje ćete dobiti sva potrebna pojašnjenja, upute i pomoć kako bi provedba nove Odluke prošla bez poteškoća i nepotrebnih troškova.

Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Varaždina

Obrazac za produženje radnog vremena ugostiteljskog objekta petkom, subotom i uoči blagdana

Obrazac za produženje radnog vremena ugostiteljskog objekta radi organiziranja prigodnih proslava