18. travanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Priključite se volonterskoj akciji čišćenja obale rijeke Drave

Grad Varaždin prijavio se na natječaj u sklopu ekološkog projekta „Od izvora do mora“ čiji organizatori su Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Konzum plus d.o.o., Jutarnji list/Hanza media d.o.o. i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.  

U sklopu natječaja, Grad Varaždin organizira JEDNODNEVNU VOLONTERSKU AKCIJU ČIŠĆENJA AMBALAŽNOG OTPADA NA OBALI RIJEKE DRAVE u subotu, 22. travnja 2023. godine od 9 do 13 sati, na Dan planeta Zemlje. Početno mjesto okupljanja i raspodjela poslova po grupama bit će na parkiralištu ispod cestovnog mosta na Dravi. Akciji će se pridružiti i brojne sportske udruge, a otpad će se sakupljati i s čamcima te offroad vozilima.

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša, vodnog bogatstva te primjerenoga odlaganja ambalažnoga otpada, a započinje natječajem na koji su se mogli prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj tako da organiziraju akcije čišćenja na svojemu području. U drugoj fazi, tri grada koja okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada bit će nagrađena donacijom za sadnju drveća.

Sve zainteresirane građane koji žele sudjelovati u čišćenju obale rijeke Drave pozivamo da se priključe ovoj akciji. Za sudionike će biti osigurana oprema za čišćenje i topli obrok.