19. kolovoz 2020. | Autor: Maja Hrešć

Prijem ženske hrvačke reprezentacije u Gradskoj vijećnici

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio žensku hrvatsku reprezentaciju u hrvanju, njihovog trenera Peru Panića i izbornika hrvatske hrvačke reprezentacije Alena Runca.

Hrvatske reprezentativke ovaj se tjedan nalaze na pripremama u Varaždinu.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što smo danas u vijećnici mogli ugostiti hrvatsku žensku hrvačku reprezentaciju i što je na izborničkoj funkciji naš Varaždinac Alen Runac. Mislim da time potvrđujemo da uporan rad donosi rezultate. Grad Varaždin podržava sve vrste sportova od onih amaterskih  do  profesionalnih, a vidljivo je iz našeg proračuna da od 2017. godine kontinuirano povećavamo sredstva za sport. Unatoč ovoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID-19 nismo smanjivali  sredstva za sport te ćemo i dalje tako nastaviti. Drago mi je kad vidim mlade ljude koji se trude, a ove djevojke dokazuju kako naporan rad, treninzi i odricanje njih i njihovih roditelja doprinose vrhunskim rezultatima u sportu.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Alen Runac istaknuo je kako mu je kao izborniku bitno da natjecatelji ostvare respektabilne rezultate na europskom i svjetskom nivou. „Također, kao Varaždincu, važno mi je i da se kroz kampove i trenažne procese koji će se održavati u našem gradu, Varaždin promovira u zemlji i u svijetu. Ako će se ovdje održavati kampovi i određeni turniri i prvenstva, samim time će i Varaždin imati određeni ekonomski benefit, što je izuzetno važno.“ – rekao je Alen Runac.