27. lipanj 2023. | Autor: dd

Prijem za uspješne varaždinske plesne klubove

U palači Patačić gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak 27. lipnja 2023. godine upriličio je primanje za uspješne varaždinske plesače, članove Sportskog plesnog kluba „Valcer“ i Plesnog kluba „Takt“. Prijemu su nazočili i dopredsjednica SPK „Valcer“ Adriana Pupavac te voditelj Plesnog kluba „Takt“ Igor Šalamun. Gradonačelnik je pohvalio rad varaždinskih klubova, čestitao na postignutim rezultatima te podijelio nagrade.

Bilo je riječi o uvjetima rada ovih klubova koji postižu odlične rezultate o čemu su izvijestili gradonačelnika:

SPORTSKI PLESNI KLUB „VALCER“

DVA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKA U NAJTEŽOJ DISCIPLINI SPORTSKOG PLESA PONOVNO KRASE SPK VALCER

U subotu, 17. lipnja, održano je prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova -  najtežoj disciplini sportskog plesa za pojedince, parove, grupe i formacije. Prvenstvo je održano u Osijeku, u organizaciji ŠPU Feniks i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. 

Članovi  Spk „Valcer“ i na ovom su prvenstvu postigli izvanredne rezultate. Ponijeli su dva naslova državnih prvaka Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova i to:

Dora Dumešić u kategoriji pojedinci - osnovci te Eni Kočet u kategoriji pojedinci - starija mladež.

Zapažene rezultate postigli su i ostali članovi SPK „Valcer“:

Nika Plantak osvojila je peto mjesto u kategoriji pojedinci – odrasli, dok je u kategoriji pojedinci - U-21 zauzela sedmo mjesto.

Vrlo jaka konkurencija bila je i među sportskim parovima.

Na svom zajedničkom prvom državnom prvenstvu u kategoriji mlađe mladeži, nakon polufinala i finala, Ivan Biškup i Lara Vinković osvojili su odlično peto mjesto, dok su se Tin Žmuk i Lorelai Marija Kralj plasirali na osmo mjesto.

Fenomenalan rezultat među najjačom konkurencijom prvenstva prati i Eugena Sekovanića i Vidu Jurak koji su izborili peto mjesto u kategoriji U-21 i sedmo mjesto u kategoriji starije mladeži.

 

PLESNI KLUB „TAKT“

3 naslova državnih prvaka i 10 medalja ukupno za članove Plesnog kluba Takt Varaždin sa državnog prvenstva u Osijeku

Sportski natjecatelji plesači i plesačice članovi Plesnog kluba Takt osvojili su novih 3 naslova državnih prvaka i 10 medalja ukupno na državnom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova koje se održalo u Osijeku, 17. lipnja 2023. godine u organizaciji ŠPU Feniks i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Tijekom 2023. godine održana su 3 državna prvenstva, u standardnim plesovima, u latinsko-američkim plesovima te netom održano u kombinaciji 10 plesova na kojima su članovi Plesnog kluba Takt osvojili ukupno nevjerojatne 34 medalje i 12 naslova državnih prvaka/prvakinja. 2023. godina po ovim rezultatima najuspješnija je u povijesti kluba, a Plesni klub Takt Varaždin svrstava među najuspješnije plesne klubove u Republici Hrvatskoj po sportskim rezultatima.

Naslov državnih prvakinja u Osijeku osvojile su Tessa Hrženjak u kategoriji mlađih osnovaca solo, Linda Šoštarek u kategoriji mladeži solo te Marta Majcen u kategoriji U-21 solo.

Srebrne medalje i naslove državnih viceprvaka/viceprvakinja osvojili su Viktoria Ptiček u kategoriji odraslih solo, Marta Majcen u kategoriji starije mladeži solo, Martin Biškup i Vana Grčić u kategoriji mlađih osnovaca – plesni parovi te Matej Bolšec i Karolina Bogović u kategoriji mlađe mladeži – plesni parovi.

Brončane medalje osvojili su Emili Šobak u kategoriji mlađe mladeži solo, Natali Franolić u kategoriji mladeži solo te Borna Habulan Budja i Dita Habuzin u kategoriji osnovci – plesni parovi.