03. lipanj 2022.

Prijem za uspješne mlade sportaše Druge gimnazije Varaždin

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas 3. lipnja 2022. godine održan je prijem za sportaše Druge gimnazije Varaždin koji su u sklopu Gimnazijade koja se ove godine održala u Francuskoj osvojili prvo zlato u povijesti Hrvatskog školsko-sportskog saveza. Roko Farkaš u utrci na 200 metara donio je povijesno zlato za hrvatski školski sport upravo u Varaždin što je i njegov osobni rekord s rezultatom 20:24.

Mladim sportašima i trenerima u Gradskoj vijećnici danas su čestitali gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić .

Na Gimnazijadi je bilo ukupno 3 400 natjecatelja iz 63 zemlje svijeta koji su se natjecali u 20 različitih sportova te je konkurencija bila izuzetno jaka.

Ekipa Druge gimnazije Varaždin bila je među najmlađim ekipama što ostvarenim rezultatima daje još veći značaj i vrijednost.

Na Gimnazijadi su sudjelovali sportaši Druge gimnazije Varaždin u više disciplina: trčanje, hrvanje, stolni tenis, plivanje i ritmika. Iduća Gimnazijada održatće se za dvije godine u Bahreinu.

„ Čestitam svima na sjajnim rezultatima koje ste ostvarili na Gimnazijadi u Francuskoj, posebice Roku Farkašu koji je osvojio zlato na jednom ovakvom međunarodnom natjecanju što je veliki uspjeh u tako jakoj konkurenciji. Jedan si od najperspektivnijih atletičara te se nadam novim izvrsnim rezultatima. Čestitam još jednom svima na sportskom uspjehu i siguran sam da je pred svima vama još mnogo izvrsnih rezultata kako u sportu tako i u obrazovanju i životu koji je pred vama.“- naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj.

„Zahvaljujem Gradu Varaždinu na prijemu i ponajviše na financijskoj potpori koju grad pruža sportašima što znači da cijenite sport i sportaše. Želja nam je da grad Varaždin bude grad sporta i uspješnih sportaša. Zlato koje je osvojio Roko Farkaš na Gimnazijadi u Francuskoj prvo je zlato u povijesti Hrvatskog školsko-sportskog saveza što daje još veći značaj zlatu koje je Roko osvojio te mu još jednom čestitam kao i svim sportašima Druge gimnazije Varaždin.“ – istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.