27. prosinac 2012.

Prijem za najbolje hrvatske ribiče

radonačelnik primio ribiče 3

27.12.2012.-Gradonačelnik Goran Habuš primio je u ponedjeljak  u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina članove Šporskog ribolovnog kluba Varaždin Interland, prema mnogim ocjenama jednog od najboljih ribičkih klubova u Hrvatskoj. Predsjednik kluba Kristijan Kosmačin mogao se pohvaliti odličnim rezultatima koje klub postiže posljednjih godina.

Primjerice, ekipa ŠRK Varaždin Interland ove je godine po treći puta obranila titulu prvaka Hrvatske.  U 2013.g. momčad ŠRK Varaždin-Interland tako će nastupiti na 33. Svjetskom, klupskom prvenstvu za seniore, u lovu ribe, u Italiji, kao predstavnik Hrvatske. Na prošlom,  32. svjetskom prvenstvu u Portugalu, varaždinska ekipa je kao predstavnik Hrvatske osvojila odlično 5. mjesto što je bio najbolji plasman hrvatskih ekipa na svjetskim prvenstvima. Među rezultatima svakako se izdvaja titula svjetskog prvaka u lovu ribe na plovak Kristijana Kosmačina koju je osvojio na prvenstvu održanom u Srbiji prošle godine. Uz predsjednika, tajnik Ivica Bonino Hasan, predsjednik Nadzornog odbora Mladen Trogrlić, član Upravnog odbora Ivica Dolenec, te prof. Tihomir Hunjak najavili su izdavanje prigodne monografije uz 100-tu obljetnicu varaždinske sportske Udruge koja ima bogatu tradiciju i okuplja najbolje ribolovce u Hrvatskoj. 

Prošle godine članstvo je povećano pa je sada aktivno 700 seniora i stotinjak kadeta. Prodano je 1200 ribičkih dozvola, uključujući i dnevne dozvole.  Samo u posljednjoj akciji poribljavanja članovi kluba pustili su 1250 kilograma šarana i linjaka na području od Šemovca do Strmca.

Izaslanstvo ŠRK Varaždin Unterlan poklonili su gradonačelniku plaketu u znak zahvale i pomoći koju Grad Varaždin pruža članovima kluba.