21. veljača 2014.

Prijem za Maleka Jandalija

lik jandali u vijećnici

21.02.2014.-Uoči sutrašnjeg humanitarnog koncerta za djecu Sirije, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš susreo se u varaždinskoj Gradskoj vijećnici  s velikim pijanistom i humanitarcem Malekom Jandalijem. Protokolarni susret pretvoren je u ugodan razgovor o povijesti zemlje koja je danas razorena diktaturom, iako je Sirija čovječanstvu podarila pismo i notni sustav. „Hvala vam što ste potporom mom koncertu dali glas djeci i stanovnicima Sirije“ – istaknuo je glazbenik, dodavši kako ga je topli prijem Varaždinaca i šarm Varaždina ponukao da varaždinskom HNK ponudi svjetsku praizvedbu svoje opere koju upravo završava.
„Onako kako je Varaždin pomagao drugim dijelovima Hrvatske u Domovinskom ratu,tako sada od srca Varaždin pomaže djeci Sirije“ – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
Malek Jandali nastupa u varaždinskom HNK u subotu, 21. veljače u 19 sati, a na pozornici će mu se pridružiti i Varaždinski komorni orkestar koji će izvesti Jandalijeva djela.
Ulaznice po cijeni od 100 kn još se mogu kupiti na blagajni varaždinskog HNK.

Inače, Malek Jandali u pratnji organizatora Vladimira Bogdanovića u Varaždinu boravi od jučer, kada je održao iznimno posjećenu radionicu s učenicima i profesorima Glazbene škole u Varaždinu.