24. listopad 2013.

Prijem za izvrsne članove Varaždinskog spotrskog saveza gluhih

sportski savez gluhih

24.10.2013.-Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas je, u društvu svog zamjenika Vjerana Radelića, u Salonu Gradske vijećnice primio članove Varaždinskog sportskog saveza gluhih koji su ove godine postigli izvrsne sportske rezultate.
„Sportaši su najbolji ambasadori i na vašim vam sjajnim uspjesima čestitam u ime svih Varaždinaca. Vaši rezultati imaju posebnu vrijednost i Grad će vas uvijek pratiti i biti vam podrška“ – istaknuo je gradonačelnik Habuš.
Varaždinski sportaši su 12. listopada osvojili četiri prva mjesta na Državnom prvenstvu gluhih  u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji (streljaštvo), a odlične rezultate postigli su i na 22. olimpijskim igrama gluhih (Sofija, 22.7. do 5.8.). U hrvatskoj reprezentaciji Varaždinci su bili dio ekipa u streljaštvu, rukometu i plivanju.
U Gradskoj vijećnici danas su bili: Ivan Pajić i Jakov Kolarić (zlato, rukomet, Olimpijske igre gluhih), Vida Novak, Irena Premužić i Kristina Šokčević ( zlato, streljaštvo, Državno prvenstvo gluhih), Zvonko Vitić, Milan Lugarić i Mario Šimegi (zlato, streljaštvo, Državno prvenstvo gluhih), Klementina Svetec (plivanje), Josip Puškadija (kuglanje), Igor Kolarić (kuglanje i nogomet) te Josip Plečko (trener, streljaštvo), Smirna Turkalj (trenerica, plivanje) i Nevenka Kolarić, predsjednica Varaždinskog sportskog saveza gluhih.