10. studeni 2012.

Prijem za humane folkloraše

humani folkloraši image humani folkloraši

10.11.2012.-Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš primio je danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Centra tradicijske kulture iz Varaždina, GKUD-a „Ravangrad“ iz Sombora, FD-a „Rožmarin“ iz Dolene (Slovenija)  i  „Baglas ansambl“ iz Marcalija ( Mađarska ). Svi su oni sudionici interkulturalnog humanitarnog koncerta koji će se održati danas u 16 sati u varaždinskom HNK.  Domaćin  mu je Centar tradicijske kulture, a sav prihod od koncerta bit će namijenjen pomoći  za njihovu dugogodišnju članicu Anju  Vresk (15 god,) koja boluje od leukemije i trenutno je na liječenju u KBC "Rebro".
Ansambli iz Srbije, Slovenije i Mađarske po prvi put nastupaju u Varaždinu.
S gradonačelnikom, koji im je poželio ugodan boravak u Varaždinu i dobre nastupe pred prepunim kazalištem, susreli su se Andrea Kirchbaum, Krešimir Plantak, Tibor Buhn i Davorin Sabljak iz Centra tradicijske kulture, prim.dr. Milan Božina iz GKUD-a „Ravangrad“, Maja Galser Bedenik, Kaja Medved i Matej Lorber iz FD „Rožmarin“  te   Katalin Bosni, Rudolf Gondoc i Edina Gazdak iz „Baglas ansambla“.
Organizatori koncerta za Anju istaknuli su kako je, unatoč krizi, ovo humanitarnog druženje folkloraša naišlo na sjajan odjek, bilo kroz sponzoriranje koncerta bilo kroz direktne donacije. U njih se uključio i Grad Varaždin – za Anju Vresk iz Zaklade solidarnosti izdvojit će 3 tisuće kuna, a još 5 tisuća odlukom gradonačelnika, iz gradskog proračuna.