21. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Prijem povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u četvrtak je povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti u Salonu Gradske vijećnice priredila primanje za predsjednika i vijećnike te predstavnike nacionalnih manjina s područja Grada Varaždina.

„U gradu Varaždinu imamo tri nacionalne manjine, slovensku, srpsku i albansku. Svaki prvi utorak u mjesecu, u 11 sati, svi zajedno se nalazimo na sastanku u Gradskoj vijećnici i to je prekrasno jer razgovaramo o svemu što se događa, što želimo i planiramo te možemo pomagati jedni drugima. Sad već tradicionalno, od 2016., svake godine u svibnju organiziramo Dan nacionalnih manjina koji se veže uz Svjetski dan kulturne raznolikosti. Ove godine manifestaciju nažalost nije bilo moguće organizirati, ali ako će nam okolnosti to dozvoljavati u jesen, svakako ćemo to tada učiniti. To je prilika da svi naši građani vide kakvo bogatstvo imamo u našem gradu, ali i da se predstavnici nacionalnih manjina osjećaju kao dio ovog grada, što oni u konačnici i jesu.“

Susret u vijećnici pokazuje kako Grad Varaždin cijeni i poštuje tuđe običaje i kulturu te uvažava svoje sugrađane, pripadnike nacionalnih manjina s kojima godinama njeguje dobre odnose i suradnju.