23. rujan 2015.

Prijem osvajačica Olimpijskog srebrnog odličja

ol

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš primio je tri učenice trećeg razreda srednje škole iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin koje su stigle u pratnji ravnatelja Marina Vučića i profesora Igora Seghera, magistra kineziologije pod čijim su mentorstvom na Svjetskim specijalnim Olimpijskim ljetnim igrama održanim u Los Angelesu osvojile srebrno odličje u odbojci.
Učenice Slađana Čurila, Anita Jurgec i Barbara Štriga uspješno su nastupile na svjetskim specijalnim olimpijskim igrama koje su se održavale od 25. srpnja do 02. Kolovoza, a pobjedama protiv Jamajke, Trinidada, Tobaga i Indije osigurale su finale u kojem su protiv selekcije Rusije osvojile Olimpijsko srebro.
Na Olimpijadi je sudjelovalo ukupno 177 zemalja, a Hrvatsku delegaciju sačinjavao je 31 član (22 sportaša i 9 profesora/trenera) iz Zagreba, Osijeka, Daruvara, Čakovca i Varaždina. Hrvatska je imala predstavnike iz tri sporta. Nogometna muška ekipa osvojila je peto mjesto, plivačice zlato i broncu, a ženska odbojkaška ekipa okitila se Olimpijskim srebrom. Odbojkašku selekciju Hrvatske još su sačinjavali profesori/treneri te odbojkašice iz Zagreba i Daruvara.
Gradonačelnik je u ime svih sugrađana uputio čestitku za iznimne sportske uspjehe i pritom naglasio da je ovo još jedan dobar pokazatelj kako se isplatilo ulaganje u Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar koji osim odličnih učenika, ima i odlične učitelje i uspješne mentore.