28. rujan 2019. | Autor: Maja Hrešć

Prijem nordijskih hodača u Gradskoj vijećnici

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je u Gradskoj vijećnici primio organizatore i sudionike 4. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja koji se održava u Varaždinu u sklopu projekta „Nordic Walking – Healthy Living“.

Ovaj međunarodni projekt organizira Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ s partnerima NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Klubom nordijskog hodanja iz Varaždina. Na prijemu s gradonačelnikom prisustvovali su predsjednik Kluba nordijskog hodanja Varaždin Srećko Radulović, predsjednik HSNH Davorin Antolić, predstavnica Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Valentina Novosel, te predstavnici nordijskih hodača iz Poljske, Austrije i BiH.

Nordijsko hodanje sve je popularniji sport u svijetu, pa tako i kod nas. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se ovaj festival već 4. put održava u Varaždinu. „Nadam se da će se ovaj tradicionalni festival nastaviti i dalje. Prolazeći gradom vidio sam da se puno naših građana uključilo. Nama je u Varaždinu uvijek drago primiti sportaše zbog toga što smo po ocjenama i analizama Hrvatskog olimpijskog odbora grad sa najviše aktivnih sportaša rekreativaca u odnosu na broj stanovnika. Osobito nam je drago da imamo udruge koje promiču zdrav način života građana koji se ne bave profesionalno sportom ili nisu samo vezani uz klupske sportove već se bave sportom radi svog zdravlja. Znam da nordijsko hodanje pridonosi zdravlju više nego obično hodanje ili trčanje pa mi je drago da se takva smotra održava u Varaždinu. Moja uzrečica je da su prosvjeta, kultura i sport skupi, ali su neprosvijećenost, nekultura i nezdravi način života najskuplji za jedan grad i jedan narod. Što se više ulaže u obrazovanje, kulturu i sport, to su efekti bolji za cijelo stanovništvo i za sve građane. Varaždin i okolica su stvoreni za ovakav tip sporta kojim se bavite. Drago mi vas je primiti i drago mi je što ste u Varaždinu, ugodno se osjećajte u našem gradu.“ – rekao je gradonačelnik.

Otvorenje festivala održalo se na Kapucinskog trgu,  a svečano ga je otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.