02. kolovoz 2023. | Autor: Maja Hrešć

Prijem za nogometaše Druge gimnazije, osvajače brončane medalje na Svjetskom školskom prvenstvu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u atriju Županijske palače primili su ekipu mladih nogometaša, učenika Druge gimnazije Varaždin koji su na nedavno održanom Svjetskom školskom prvenstvu u Maroku osvojili treće mjesto.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić, dr.sc. Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, mr.sc. Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i član Odbora ljetnih sportskih olimpijskih sportova Hrvatskog olimpijskog odbora kao i treneri momčadi Dario Kos i Goran Labaš te ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Višnja Horvat i bivša ravnateljica Zdravka Grđan.

Kapetan ekipe Niko Blaguški opisao je tijek samog natjecanja te se zahvalio svima koji su zaslužni za osvajanje ove medalje i svima koji su ih podržali u njihovom cilju, a posebno je pohvalio dečke koji su se lavovski borili na prvenstvu.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj nogometašima je uputio čestitke u ime svih gradonačelnika i načelnika s područja Varaždinske županije. „Sretan sam što vas je tako puno iz grada Varaždina, od 19 igrača 9 je Varaždinaca. I radi toga, ali i da podržimo cijelu vašu ekipu igrača iz naše Varaždinske županije, Grad Varaždin odlučio je financijski pomoći i omogućiti vam odlazak u Maroko jer znamo koliko vam je bilo važno da odete tamo. Uvijek ćemo, koliko god možemo, podržavati sportaše, pogotovo one vrhunske, u što i vi spadate. Grad Varaždin je drugi od svih gradova u Hrvatskoj po rangu izdvajanja za sport iz proračuna. Svake godine povećavamo sredstva Zajednici sportskih udruga, pa smo tako u zadnje dvije godine već skoro 20 posto podigli iznose da naši klubovi i treneri mogu raditi i da možete postizati ovakve rezultate. Ponosni smo što ste u najboljem svjetlu predstavili baštinu i kulturu naše zemlje i što doprinosite promociji našeg grada kao grada sporta, ali i grada - prijatelja djece. Čestitam vam na odličnom uspjehu.“ – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Župan Anđelko Stričak naglasio je kako je ovaj sjajni rezultat jedan od najljepših poklona kojeg su naši sugrađani mogli dobiti uoči jednog od najvažnijih državnih blagdana, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. „Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja, vi sigurno ne bi imali prilike sudjelovati na tom prestižnom natjecanju i osvojiti treće mjesto. Na početku ovog mandata naglasio sam da gradimo sustav jednakih šansi, zavidnu obrazovnu infrastrukturu i da potičemo sve naše učenice i učenike da budu što motiviraniji te da sudjeluju na svim natjecanjima koja im se pružaju. Medalje koje osvajate govore u prilog tome da smo na dobrom putu. Ova bronca je za sve nas zlato!“ – rekao je župan.

Da je nogomet nešto po čemu smo prepoznatljivi u svijetu naglasio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić. „Danas opet moramo biti ponosni i nekako smo već naučili kada dođemo na neku veliku završnicu da se iz te završnice, kao Hrvatska, vratimo s medaljama. Nakon bronce u Kataru, vratili su se naši dečki s broncom iz Maroka. Nogomet je nešto što posebno spaja ljude, nešto po čemu smo stvarno poznati. Kao predsjednik Županijskog nogometnog saveza, gdje imamo gotovo 6 tisuća registriranih igrača, a kao Hrvatski nogometni savez gdje je ukupno 130 tisuća registriranih igrača koji se bave nogometom, mi smo jedna najmasovnija organizacija i u ime te organizacije ja vam čestitam i želim vam puno uspjeha u daljnjoj karijeri.“ – rekao je Horvatić.