24. lipanj 2019. | Autor: ddretar

Prijem za mlade karatiste

Članove Karate kluba Shito Ryo koji su se s europskog prvenstva vratili s dvije srebrne i jednom brončanom medaljom u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici primila i čestitala im zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

Prijemu je prisustvovao i trener Pavao Marjanović koji je opisao nastup: U Rumunjskom gradu Aradu od 14-16.06.2019. održano je 7. po redu europsko Shito Ryu karate prvenstvo.
Karate klub Shito Ryu Varaždin nastupio je sa 7 natjecatelja: Jakov Kostanjevac, Martin Kokot, Erik Tomašić, Tea Kostanjevac, Fran Sabolčec, Mateja Jakopić i Aleks Šinko.
Prve na programu bile su kate gdje je svih sedam natjecatelja čudnom odlukom sudaca ispalo u prvom krugu. Nakon kata na red su došle borbe gdje prvi na tatami izlazi Jakov Kostanjevac koji u prvom krugu pobjeđuje slovačkog predstavnika zatim rumunjskog te ponovno preokretom u zadnjim sekundama pobjeđuje Slovaka te ulazi u finale gdje nažalost gubi, ponovno od Slovaka. Drugi na tatami izlazi Martin Kokot koji apsolutnom dominacijom pobjeđuje redom Slovaka, Rumunja i Rusa te ulazi u finale gdje kao i klupski kolega gubi od Slovaka i osvaja 2. mjesto. Sljedeći nastupa Fran Sabolčec koji u prvom krugu pobjeđuje Rumunja te u drugom krugu gubi od Slovaka koji kasnije ulazi u finale te ga vuče u repasaž (borba za treće mjesto) te nakon dvije pobjede osvaja treće mjesto. U borbama su još nastupili Aleks Šinko koji gubi u prvom krugu te Mateja Jakopić koja u prvom krugu pobjeđuje dok u drugom gubi odlukom sudaca pri rezultatu 0:0. Na prvenstvu je nastupilo 598 natjecatelja iz 17 zemalja. Također valja napomenuti da nije bilo ograničenja u broju prijavljenih natjecatelja što govori o jačini prvenstva i samoj konkurenciji. Na prvenstvo je natjecatelje vodio trener Pavao Marjanović koji ističe da je ovo najveći uspjeh za klub te se ovim putem želi zahvaliti Gradu Varaždinu bez čije pomoći to nebi mogao ostvariti.