22. studeni 2018.

Prijem za delegaciju kineskog grada Ningbo

U Gradskoj vijećnici održan je prijem i radni sastanak s kineskom delegacijom na kojem je raspravljano o intenziviranju turističke suradnje grada Varaždina i grada Ningbo.

S delegacijom su razgovarali zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i direktorica gradske Turističke zajednice Jelena Toth.

„Dobili smo informacije što zanima turiste koji sve više i više iz Kine dolaze u Hrvatsku. Namjera je bila da promoviramo, osim gradova na obali, i kontinentalni dio Hrvatske, a to nije samo Zagreb. Varaždin može ponuditi sadržaje koji uz Zagreb i u cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske mogu biti zanimljivi turistima iz Kine. Uz privlačenje turista iz nama dalekih zemalja, možemo zasigurno ostvariti i poslovnu suradnju. Turizam je prvi korak, ali posjete poslovnih delegacija će sigurno uslijediti" staknuo je zamjenik Avar.  

Zhou Mingli, potpredsjednik Gradskog odbora za razvoj turizma grada Ningbo, izjavio je nakon sastanka da su ih se dojmila ljepota i bogata povijest Varaždina.

„Hrvatsku posjeti preko 200 tisuća turista iz Kine. Nažalost, najviše ih se zadrži u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu. Na današnjem sastanku pričali smo kako dio od tih 200.000 koji stižu u Hrvatsku privući na jednodnevni izlet u Varaždin. Pričali smo i o suradnji vezano uz Špancirfest i ponudili smo im mogućnost da iduće godine na Špancirfest dođe skupina performera“ rekla je direktorica Turističke zajednice.