14. veljača 2019. | Autor: ddretar

Prije za glumicu Elizabetu Brodić

Glumicu Elizabetu Brodić, koja je nedavno za ulogu u predstavi varaždinskog kazališta „Luđak i opatica“ dobila prestižnu nagradu publike Zlatni studio – novo lice u kazalištu u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok. 

Mlada Zagrepčanka kojoj je to prva veća uloga na „daskama koje život znače“ čestitku gradonačelnika primila je u društvu Jasne Jakovljević, intendantice HNK u Varaždinu.

Upućujući čestitku gradonačelnik je naglasio: Sad već imamo drugu glumicu koja je dobila nagradu nacionalnog značaja, prvo Hana Hegedušić a zatim Elizabeta Brodić. Mislim da je to jako važno  jer je riječ o glumačkim ostvarenjima u sklopu našeg kazališta. To je poticaj za njih ali i za cijeli ansambl. Predstave i glumci žive od pljeska i žive od toga koliko ostave traga u zajednici. Možemo reći da se programski kazalište obnovilo i da ima sve bolje i posjećenije predstave.

 

Elizabeta Brodić tek nedavno je diplomirala i nakon debija na filmskom platnu, ovo joj je tek prva predstava nakon diplome u kazalištu za koju je odmah nagrađena: Na počeku karijere je važno dobiti takvu nagradu, tim više što je to nagrada publike. Ljudi koji su gledali predstavu su odlučili o tome. A i oni koji nisu gledali sad imaju dodatni poziv da dođu u Varaždin gledati predstave. Ne znam gdje se to izgubilo ali iz Zagreba se slabo dolazi u varaždinsko kazalište, a trebalo bi se dolaziti više.

Mlada glumica zahvalila se redatelju predstave Jasminu Novljakoviću i kolegi glumcu Marinku Prgi, od kojih je, kako kaže, puno naučila. Već radi na novoj predstavi u varaždinskom kazalištu  Terminus u režiji Tomislava Pavkovića čije premijera se očekuje uskoro.