31. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Prihodi Aquacityja u porastu, u planu eko resort te plaža za kućne ljubimce

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u srijedu je uz direktora TD Aquacity Emira Arnautovića održao konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o poslovanju i daljnjim planovima za razvoj Aquacityja.

Emir Arnautović izvijestio je kako su prihodi Aquacityja, uspoređujući razdoblje od ožujka do lipnja, za 15 posto bolji u odnosu na prošlu godinu dok su troškovi u padu za 25 posto.

Gradonačelnik je najavio nastavak radova na uređenju plaže nakon sezone: „S obzirom da je sezona kupanja, pričekat ćemo do kraja sezone da krenemo s radovima i navlačenjem geotekstila. Do otprilike pola metra dubine vode mora se navući geotekstil i na to dolazi šljunak tako da voda više neće biti mutna. To je složeni postupak. Uredit će se u potpunosti plaža i okolišni prostor jer se u posljednjih dvadeset godina vrlo malo uređivalo ili samo održavalo. Nakon toga pokrećemo postupak za dobivanje plave zastave za iduću godinu. Obnovljena su dječja igrališta, a u rekonstrukciji obalnog pojasa i jezera obnovit će se i okolišni prostor te će Aquacity konačno biti primjereno uređen. Tvrtka postiže dobre rezultate, smanjenjem troškova bilježi rast prihoda. Osobito mi je drago i da su prihodi Ritza u posljednja dva mjeseca porasli za sto posto te da ostvaruje sve bolje prihode. To su sve odlični rezultati koji dokazuju da je cijeli ovaj kompleks u službi građana.“

Gradonačelnik je dodao kako se zbog puno upita građana razmišlja i o odvajanju dijela plaže gdje bi građani mogli dolaziti sa svojim kućnim ljubimcima, a novinarima je najavio i mogućnost izgradnje autokampa: „Aquacity želimo prijaviti na europske fondove za izgradnju autokampa i eko resorta. Ispitat ćemo kapacitete i prikupiti sve potrebne podatke. Varaždin zasigurno mora imati dobar autokamp.“

Na planove vezane uz autokamp osvrnuo se i direktor Aquacityja: „Tek se raspisuje natječaj Europske unije. Autokamp je dobra ideja i to minimalno četiri zvjezdice, možda čak i pet, ovisno o ulaganjima i organizaciji poslovanja unutar kampa. Kampovi su u velikom porastu u kontinentalnom dijelu i to bi trebalo što prije iskoristiti. Ne bi se smjelo pretjerivati u kapacitetu i trebalo bi ga ograničiti za 200-300 osoba, kombinacijom parcela gdje bi ljudi mogli doći svojim kamp-kućicama ili vozilom i šatorima te nešto mobilnih kućica, odnosno bungalova.