15. listopad 2019. | Autor: ddretar

Prezentacija ljetovanja na Rabu

Dječje odmaralište Varaždin na Rabu ove je godine obilježilo šezdeset godina rada i bilo je u sezoni potpuno popunjeno. 

To nam govori da je riječ o izvanrednom projektu čiju vrijednost prepoznaju mnoge generacije Varaždinaca koje uz odmaralište vežu uspomene na ljetovanja u djetinjstvu. - naglasio je direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar na prezentaciji ovogodišnjih rezultata odmarališta priređenoj u utorak u restoranu August. O varaždinskom dječjem odmaralištu na Rabu već petu godinu uspješno upravlja Gradska tržnica Varaždin koja je u utorak u restoranu August okupila sve one koji su svojim radom tijekom ljeta brinuli o djeci, od voditelja i učitelja pa sve do osoblja samog odmarališta

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica je također zahvalila na radu i uloženom trudu svima koji su pridonijeli uspješnoj sezoni odmarališta na Rabu koje je ovo ljeto ugostilo 1300 djece iz 19 osnovnih škola i 13 dječjih vrtića. Na Rabu su također ljetovala djeca u organizaciji Centra za socijalnu skrb, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanja T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec te Udruge s intelektualnim teškoćama Međimurske županije i Rukometnog kluba varaždin.

Tijekom boravka djece u odmaralištu su održani programi Škole u prirodi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece iz socijalno ugroženih obitelji. Kapaciteti odmarališta su u potpunosti popunjeni a u prezentaciji Ciglar je naglasio: Posebno brinemo o sigurnosti djece, odmaralište redovito održavamo, uredili smo vanjsko igralište i klimatizaciju a obnovljena je i kuhinjska oprema. Svake godine primamo brojne pohvale djece, roditelja i odgajatelja za kvalitetu prehrane te zbog organizacije, higijena i animacijskih sadržaja.

Za ljetovanje u sezoni 2020. godine također vlada veliki interes pa je za očekivati da će svi termini uskoro biti popunjeni. Stoga iz Gradske tržnice pozivaju sve zainteresirane da se što prije jave i rezerviraju svoje termine ljetovanja.