02. kolovoz 2021.

Pretovarna stanica u Poljani Biškupečkoj

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas, 2. kolovoza 2021. godine, s Franjom Rajnerom, voditeljem službe operativnih poslova tvrtke Čistoća d.o.o. i predsjednikom mjesnog odbora Poljana Biškupečka, Franjom Puškadijom obišao  je Pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj.

Utvrđeno je kako na prostoru  Pretovarne stanice više nema miješanog komunalnog otpada izuzev manje količine papira i kartona. Predsjednik mjesnog odbora Poljana Biškupečka, Franjo Puškadija, u ime mještana izrazio je zadovoljstvo trenutačnim stanjem.

 „Još nedavno, prije mjesec dana,  ovdje je  bilo oko 600 tona miješanog komunalnog otpada, kao i tijekom prvih šest mjeseci ove godine,  koji je sada zbrinut i potpuno je sanirano odlagalište te se više ne širi neugodan miris. Stanica je predviđena za zaprimanje  najviše 10 tona miješanog komunalnog otpada i tako će ubuduće i biti, a MKO će biti redovito odvožen na jedno od tri odlagališta s kojima je Grad potpisao sporazume čime je problem do kraja godine riješen i građani Varaždina, a i Poljane Biškupečke mogu biti potpuno mirni“, zaključio je Gradonačelnik.