27. svibanj 2015.

PREDSTAVNICI VARAŽDINSKE GRAĐANSKE GARDE U GENOVI

rda2

27.05.2015. - Predstavnici Varaždinske građanske garde bili su pozvani da prisustvuju 24. zajedničkom druženju pripadnika povijesnih postrojbi Italije i Austro-Ugarske monarhije. Dvodnevno radno druženje završilo je velikim mimohodom ulicama Genove u kojem su sudjelovali svi gosti i domaćini. U ešalonu koji je predvodio vrlo upečatljiv orkestar bilo je više od 800 sudionica i sudionika. Republiku Hrvatsku predstavljali su pripadnici Varaždinske građanske garde i ovdje je važno napomenuti da su varaždinski Purgari jedini bili zasebno predstavljeni i pozdravljeni na hrvatskom jeziku, riječima: Dobro nam došli dragi prijatelji iz Hrvatske, iz Varaždina!

Postrojavanje i svečana ceremonija održana je ispod slavoluka na trgu Piazza de Ferrara, pripadnici Varaždinske građanske garde imali su čast položiti vijenac Austrijskog crnog križa.
Srdačnost i gostoljubivost domaćina i organizatora – povijesna postrojba Talijanske alpske pješadije -  ANA doista nas je oduševila i zadužila, te smo na našu listu iskrenih prijatelja dodali još jedno ime.