23. lipanj 2022.

Predstavnici Europskog parlamenta u Hrvatskoj u službenom posjetu Gradu Varaždinu

U službenom posjetu Gradu Varaždinu danas 23. lipnja 2022. godine borave predstavnici Europskog parlamenta u Hrvatskoj na čelu s direktorom nacionalnih ureda Europskog parlamenta Stephenom Clarkom. Razlog današnjeg posjeta je organizacija velikog međunarodnog Europskog skupa mladih kojemu će grad Varaždin biti domaćin ove godine.

Predstavnike Europskog parlamenta u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina primio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Predstavnici Europskog parlamenta na čelu s gospodinom Clarkom i u pratnji voditeljice ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj gospođe Violete Simeonove Staničić ovom su prigodom predstavili svoj rad te je na sastanku osim organizacije Skupa bilo i riječi o razvoju politike za mlade i položaju mladih u gradu Varaždinu.

„Grad Varaždin u suradnji s Europskim parlamentom u Hrvatskoj učinit će sve da ovako veliki međunarodni skup kojem je grad Varaždin domaćin ove jeseni bude organiziran na najvišem nivou. Već od najranije dobi, vrtićke dobi, te kroz građanski odgoj u osnovnoj školi grad poduzima sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi mladi bili punopravni članovi lokalne zajednice u kojoj žive i kako bi aktivno sudjelovali u kreiranju politike za mlade i osjetili da je i njihov glas važan i da se i njihov glas čuje“ - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Europski parlament u Hrvatskoj već godinama uspješno surađuje s udrugama mladih s područja grada Varaždina, posebice s aktivnom ekipom iz P4 i udrugom VUK te će predstavnici parlamenta u sklopu današnje radne posjete Varaždinu sudjelovati i na otvorenju festivala pod nazivom KVART 2022 - showcase festival glazbene industrije koji se održava od 23. do 25. lipnja u dvorištu P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu pod pokroviteljstvom Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Uz koncertni dio programa održat će se i KVART2022 Konfu. Riječ je o najnovijem programu festivala koji će biti održan “nulti” dan (četvrtak, 23. lipnja) i sastojat će se od tematskih razgovora, networking eventa te snimanja live sessiona na kojima će sudjelovati promotori, menadžeri, glazbenici, novinari i influenceri s lokalne, nacionalne i međunarodne razine.