15. prosinac 2023. | Autor: dd

Predstavljena Virtualna šetnja Varaždinom

Na konferenciji za novinare u palači Patačić, u petak 15. prosinca 2023. godine predstavljen je novi interaktivni sadržaj na internetskim stranicama Grada Varaždina – Virtualna šetnja Varaždinom.  Taj novi sadržaj predstavili su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, viša savjetnica dr. sc. Vesna Haluga te autori Željko Hajdinjak i Darko Gorenak.

Kako je rečeno na konferenciji, radi se o svojevrsnoj interaktivnoj slici Varaždina iz zraka koja uz pregled od 360 stupnjeva omogućava detaljniji uvid u sadržaje koji se nude na 10 interesnih točaka u Varaždinu. Uz 28 panoramskih točaka, vrhunske fotografije i tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku korisnici interneta vrlo jednostavno i brzo mogu dobiti kvalitetne informacije o deset najzanimljivijih interesnih točaka u Varaždinu za koje je tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku pripremila dr. Vesna Haluga.  Taj sadržaj namijenjen je potencijalnim gostima i turistima Varaždina, ali i svim građanima a naročito učenicima koji na jednom mjestu mogu dobiti korisne informacije o svom gradu.

 

Drago mi je što smo zajedno s stručnjacima iz našeg grada napravili jednu novu vizuru našeg grada, grad iz nove perspektive. Svima je sada dostupan jedan digitalan alat koji im omogućava prvi kontakt s gradom. Na taj način ćemo ih dodatno motivirati da dođu u naš grad u bilo koje doba godine. Ovo je jedna novina na digitalnom tržištu i ponosni smo što Varaždin među prvima ima ovakav digitalni alat pomoću kojeg možete virtualno ući u grad i u najzanimljivije sadržaje. – rekao je Marković i dodao da će sadržaj biti obogaćen i novim sadržajima a između ostalog i virtualnom šetnjom novouređenom gradskom vijećnicom.

 

Darko Gorenak, vlasnik tvrtke GODAR koja je isporučila sadržaj s više stotina fotografija, virtualnim šetnjama i bonus sadržajima popu virtualizacije Studentskog centra govorio je o tehničkoj strani ovog zahtjevnog projekta: Cijeli projekt je trajao četiri mjeseca, snimali smo grad u kasno proljeće i rano ljeto zbog vegetacije, da grad bude zelen. Cijeli grad je pokriven u njegovim granicama, od Gojanca do Trnovca. Snimljen je s 28 panoramskih fotografija koje su spojene, a na tu sliku postavili smo deset interesnih točaka u dogovor s gradom. Interesne točke predstavljene su bilo tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku, fotografijama, filmovima ili virtualnim šetnjama. Zanimljivo je primjerice pogledati virtualnu šetnju galerijom slika.

 

Sadržaji su dostupni na službenim stranicama Grada Varaždina na poveznici:

 

https://www.varazdin.hr/virtualna-setnja/