15. listopad 2018. | Autor: Maja Hrešć

Predstavljena Međunarodna filatelistička izložba "Alpe-Jadran Fila 2018"

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica danas je prisustvovala konferenciji za novinare u dvorani Županijske palače na kojoj je predstavljena nadolazeća Međunarodna filatelistička izložba "Alpe-Jadran Fila 2018". 

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, predsjednik Hrvatskog saveza filatelista Nenad Rogina, član Upravnog odbora Hrvatskog saveza filatelista Ivan Librić te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. 

Izložba će se održati od 18. do 21. listopada 2018. godine u prostoru obnovljene Velike koncertne dvorane HNK u Varaždinu, a organizatori su Hrvatski savez filatelista, Hrvatska pošta d.d., Grad Varaždin i Varaždinska županija. Ovo je međunarodna filatelistička izložba 1. ranga, a službeno su je podržali Europski i Svjetski filatelistički savez, te se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske, Gordana Jandrokovića. Sudjelovat će 7 zemalja: Hrvatska, Švicarska, Italija, Austrija, Njemačka, Slovenija i Mađarska, te Češka kao gost izlagač. Izložbom će biti obilježena i 100. obljetnica izdanja prve hrvatske prigodne poštanske marke. Ulaz na izložbu je BESPLATAN, a bit će predstavljeno ukupno 76 izložaka u svim filatelističkim kategorijama. Osim izložbe održat će se i predavanja te radionica organizirana u suradnji s 2. osnovnom školom Varaždin, a na kojoj će sudjelovati djeca nižih razreda koja će se upoznati s filatelijom i poštanskim markama. 

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica pozvala je sve da posjete izložbu. "Varaždin je do sada nebrojeno puta bio domaćin brojnih velikih događanja, od lokalnih pa do svjetskih.  Ovo su veliki, kompleksni projekti koji zahtijevaju pomno planiranje i načelni pristanak Grada daleko unaprijed kako bi se kandidatura mogla podnijeti. Zato već više od godinu dana dogovaramo ovu izložbu. Novoobnovljena Velika koncertna dvorana je idealna lokacija i ovo je naš neskroman doprinos održavanju izložbe, tako da ljudi iz cijelog svijeta mogu vidjeti ono što imamo i po čemu smo najpoznatiji, a to su kultura, umjetnost i tradicija. Ono što veseli je da je već u nekoliko navrata i na nekoliko konferencija, ne samo u Europi već i diljem svijeta, promoviran Varaždin. Vjerujem da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini. Također, ovom izložbom bit će obilježeno i 100 godina od izdanja prve hrvatske prigodne poštanske marke, pa je to još jedna velika obljetnica kojoj smo domaćini u Varaždinu ove godine. Pozivam sve Varaždince na ovu ekskluzivnu, nesvakidašnju izložbu koja će se održati u prekrasnoj, novoobnovljenoj Velikoj koncertnoj dvorani", izjavila je zamjenica.