14. prosinac 2018.

Predstavljena kampanja ovajputglasam.eu

U Županijskoj palači danas je javnosti i mladima predstavljena kampanja Europskog parlamenta u Hrvatskoj ovajputglasam.eu.

Na predstavljanju kampanje sudjelovali su gradonačelnik Ivan Čehok, njegova zamjenica Sandra Malenica, posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić te koordinator kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih , Nino Preložnjak. Gradonačelnik je istaknuo kako je dužnost svih koji se bave javnim politikama ohrabriti i potaknuti izlazak svih građana, ali i mladih na izbore.

„Znate da smo ove godine napravili jedan cjeloviti i integralni program i projekt kojim smo se kandidirali za Europski grad mladih. u sklopu kojeg je i političko stimuliranje odnosno poticanje izlaska na izbore. Potrebno je, što je više moguće, potaknuti mlade ljude jednom smislenom kampanjom da izlaze, ne samo na izbore za Europarlament već i na sve izbore. Upravo zato smo se i odlučili priključiti inicijativi da je moguće da mladi sa 16 godina glasaju za lokalne izbore i smatramo da oni imaju pravo artikulirati svoje interese i mogu smisleno utjecati na lokalnu politiku“ – naglasio je gradonačelnik.

Europski parlament pokrenuo je internetsku stranicu ovajputglasam.eu kao središte svoje nestranačke institucionalne kampanje uoči predstojećih europskih izbora. Time je građanima EU-a ponudio alat kojim svoju okolinu mogu potaknuti na izlazak na birališta, u svibnju 2019. godine. Kampanji se već pridružilo više od 100.000 ljudi u europskim članicama te više od 2.500 u Hrvatskoj.