14. studeni 2016. | Autor: [email protected]

Predstavljen projekt „Živjeti Z DRAVO - m“

predstavljanje projekta „Živjeti Z DRAVO - m“

U salonu Gradske vijećnice predstavljen je projekt „ŽIVJETI Z DRAVO - M“ kojem je namjera revitalizirati područje Dravske park šume.

Projekt je uz gradonačelnika Gorana Habuša predstavio doktor Miroslav Benko, znanstvenik Hrvatskog šumarskog instituta koji je uz Grad Varaždin nositelj ovoga projekta. Kroz 2 faze izvršenja cilj je poboljšati uvjete rekreacije, edukacije i zabave koju Dravska park šuma nudi uz maksimalno očuvanje šume i iskorištavanje prirodnog potencijala. Prva faza projekta financirala bi se kroz proračun Grada Varaždina dok se kroz drugu fazu očekuju sredstva iz europskih fondova. Predstavljanju projekta prisustvovao je i Mario Sambolec, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam te Maja Kireta, predstavnica Društva arhitekta Varaždin.

Građani Varaždina svoj doprinos ovome projektu mogu dati na okruglom stolu koji će se održati u četvrtak 17. studenog u 18 sati u prostorijama Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojem će sudjelovati i predstavnici ekoloških udruga.