08. ožujak 2018. | Autor: [email protected]

Predstavljen projekt izgradnje dovorane i uređenja 6. osnovne škole

U četvrtak je predstavljen projekt izgradnje nove sportske dvorane i dogradnje te uređenja 6. osnovne škole u Varaždinu. 

Gradonačelnik dr. Ivan Čehok, ravnatelj škole Mario Stančić i arhitekti tvrtke Arhia novinarima i javnosti predstavili su planove po kojima bi trebalo biti dograđeno 1993 kvadratnih metara novog školskog prostora. Riječ je o novoj, dvodijelnoj sportskoj dvorani u sklopu koje bi na katu bile također uređene nove učionice, odnosno kabineti za informatiku, kemiju i biologiju te nova knjižnica. Planirana je i dogradnja blagovaonice.

Gradonačelnik dr. Ivan Čehok je napomenuo da će tako uređena škola biti opremljena za provođenje projekta škole otvorenih vrata. Osim što će nastava i dalje biti organizirana u jednoj smjeni bit će stvoreni uvjeti za cjelodnevni boravak djece u školi koja će im osigurati raznovrsne sadržaje van nastave. Kako je najavio, prvi pokazatelji govore da će radovi stajati oko 12 milijuna kuna, a Grad razmatra mogućnost financiranja izgradnje kreditom. Početak radova očekuje se do kraja godine, no radovi zbog smještaja dvorane neće ometati nastavu u školi. Predugo se zbog nerealnih planova čekalo s realizacijom tog projekta, a sada krećemo s tim – rekao je gradonačelnik te razgledao školu. Sredstvima iz gradskog proračuna već je uređeno krovište škole, a sami djelatnici škole uredili su učionice i hodnike pločicama.