27. veljača 2019. | Autor: Maja Hrešć

Predstavljen projekt INPUT

U Gradskoj vijećnici u srijedu je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt INPUT - INtegracija učenika Pripadnika romske nacionalne manjine U školski susTav.

Detalje o tijeku projekta medijima je predstavila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženka Dević s partnerima projekta, V. osnovnom školom, Centrom Tomislav Špoljar i Razvojnom agencijom Sjever DAN d.o.o.

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju te doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika romske nacionalne manjine od 1. do 4. razreda, a u projekt je uključeno 6 učenika romske nacionalne manjine iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i 4 učenika romske nacionalne manjine iz V. osnovne škole Varaždin.

„Ovim projektom se želi postići što kvalitetnije obrazovanje za učenike pripadnike romske nacionalne manjine i njihovu bolju socijalizaciju. U daljnjem tijeku projekta želimo osigurati da više pripadnika romske nacionalne manjine nastavi školovanje jer se, na žalost, nakon osnovnog školovanja većina njih više ne školuje“, istaknula je pročelnica Dević.

Projekt INPUT započeo je 30. kolovoza prošle godine i provodi se do 29. studenoga 2019. godine. Grad Varaždin je nositelj projekta, a iznos bespovratnih sredstava je 602.094,89 kuna.