12. srpanj 2018. | Autor: Maja Hrešć

Predstavljen program Međunarodnog aeromitinga u Varaždinu

Danas je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Međunarodnog aeromitinga u Varaždinu – CIAV 2018.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, predsjednik Aerokluba Varaždin Branko Komar, dopredsjednik Damir Štuhec te tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018. Robert Mišak. CIAV (Croatian International Air Show Varaždin) će se održati 21. i 22. srpnja na varaždinskom aerodromu, a u programu će nastupiti više od pedeset letjelica iz 11 zemalja svijeta. Varaždin će tako biti domaćin jedne od najatraktivnijih zrakoplovnih priredbi u ovom dijelu Europe.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar čestitao je Aeroklubu Aerodrom Varaždin na odličnoj organizaciji aeromitinga u čiju pripremu je aktivno uključen i Grad Varaždin: „Grad Varaždin redovito sufinancira ovakve manifestacije pa je tako i ove godine jedan od glavnih pokrovitelja. Organizaciju CIAV-a Grad je sufinancirao sa 185 000 kn, a također potpomažemo u provedbi cijele manifestacije u suradnji s gradskim tvrtkama Parkovi, Čistoća i Gradska tržnica kroz njihove usluge, štandove i logistiku. Varaždin ima dugu zrakoplovnu tradiciju, a na ovogodišnjem aeromitingu bit će obilježena i 50. obljetnica varaždinskog aerodroma. S obzirom na to da je CIAV jedna od najpoznatijih manifestacija takve vrste u Europi s međunarodnim sudionicima koji dolaze iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Poljske, Češke, Španjolske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, uvjeren sam da će biti odlično posjećena od strane naših sugrađana, domaćih gostiju i turista i da će posjetitelji zaista uživati u atraktivnom programu koji ih očekuje.“

Varaždinski aerodrom će za posjetitelje u subotu i nedjelju biti otvoren već od 8 sati, a do 11 sati moći će se razgledati zrakoplovi na stajanci aerodroma. Uz aerodrom je osiguran dovoljan broj parkirnih mjesta, a parkiralište će biti besplatno. Organizator moli sve posjetitelje koji će na miting doći automobilima da se pridržavaju uputa djelatnika prometne policije koji će regulirati promet.

Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti putem sustava Eventim, po cijeni od 35 kuna, dok će u dane mitinga ulaznica stajati 45 kuna. Djeca do 15 godina neće plaćati ulaznicu.

Više informacija o programu CIAV