09. lipanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Predstavljen program Ljeto u Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u srijedu je prisustvovao predstavljanju ovogodišnje manifestacije Ljeto u Varaždinu koja je započela 3. lipnja i održava se do 14. kolovoza 2021. godine, a organizira je Turistička zajednica Grada Varaždina u suradnji s Gradom Varaždinom.

Programi će se održavati na pet glavnih i cijelom nizu popratnih lokacija. „Ljeto u Varaždinu“ će tako koncertima, predstavama, izložbama, kino projekcijama i brojnim drugim događanjima obuhvatiti otvorene prostore kod Vile Bedeković, dvorišta palače Sermage, Trga Miljenka Stančića, Kapucinskog trga i P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu.

Usporedni ljetni programi, poput Festivala varaždinskih dvorišta, Tjedna smijeha, Dana Uske ulice, Biergartena, Fontana blues festivala i ostalih atrakcija popunit će brojne druge lokacije središta Varaždina.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji manifestacije. „Moj pristup turizmu bit će otvorena srca i smatram da je to jedna od važnijih stvari u gradu Varaždinu stoga je jedna od prvih odluka koju sam jučer potpisao bila odluka o kupnji nove pozornice za potrebe Turističke zajednice. Stara pozornica je doista dala svoje i u lošem je i dotrajalom stanju. Smatram da će turizam u budućem razdoblju vući grad Varaždin naprijed. Manifestacija Ljeto u Varaždinu sastoji se od više od stotinu programa, kazališnih predstava, svirki raznih bendova i izuzetno sam zadovoljan s raznovrsnošću programa, a idućih godina će se sigurno još i povećavati broj programa. Nakon ove epidemiološke krize građanima je stalo do toga da se organizira što više događaja. Nadam se da će mjere do Špancirfesta još više popustiti.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.