08. lipanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Predstavljen program Ljeto u Varaždinu

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica danas je prisustvovala konferenciji za medije povodom predstavljanja programa manifestacije Ljeto u Varaždinu, koja će se u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina održati u razdoblju od 11. lipnja do 17. kolovoza 2020. godine.

„Mi smo nekako doskočili ovoj situaciji koja nas je snašla. Već nekih mjesec i pol dogovaramo način, lokacije i sve vezano uz održavanje Ljeta u Varaždinu jer smo htjeli da bude još bolje nego prijašnjih godina, s još više programa na otvorenom, ne samo radi pandemije, već zato jer to i jesmo tako planirali organizirati. Ovo što smo zajedno napravili iz sigurnosnih razloga, jer ne možemo biti sigurni da li će se pandemija vratiti, jest da smo dogovorili nekoliko lokacija u gradu koje više-manje možemo kontrolirati. Sva događanja smo organizirali tako da ih Turistička zajednica Grada Varaždina koordinira, pa smo olakšali samim organizatorima kako bi mogli više vremena posvetiti onome što je važno, planiranju programa. Program je raznolik, bit će od kulturnih do zabavnih sadržaja, od jednodnevnih do festivala, a imamo i novine kojih prije nismo imali. Važno je reći da, od svih programa koji su bili planirani za ovu godinu, većina njih će se održati, uz još i nove programe.“ – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Ovogodišnje Ljeto u Varaždinu okupilo je veliki broj partnera: od Koncertnog ureda Varaždin, Gradskog muzeja Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, HNK u Varaždinu, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Gradskih bazena Varaždin, P4 - Centra za mlade, agencije PR Lady, Show Concept, varaždinskih galerija i muzeja, udruga i drugih. Svi su oni zajedno osmislili i organizirali zanimljiv sadržaj s 50ak različitih programa, na nekoliko lokacija u gradu.

Početak Ljeta u Varaždinu počnite otvorenjem izložbe Žarke Krpan u sklopu programa Hladoweena u organizaciji P4 - Centra za mlade 15. lipnja. Dvorište palače Sermage otvara predstava Cezar u organizaciji HNK Varaždin i Gllugl-a.  Ljetne večeri petkom i subotom možete provesti uz glazbu i stand-up na Trgu Miljenka Stančića, a nemojte propustiti ni druženje na trećem izdanju varaždinskog Biergartena u Šetalištu V. Jagića od 18. do 28. lipnja.

Program manifestacije Ljeto u Varaždinu