21. srpanj 2015.

PREDSTAVLJEN PROGRAM I NOVITETI 17.ŠPANCIRFESTA

šp2

21.07.2015. - 17. po redu Špancirfest koji se u našem gradu održava od 21.-30 kolovoza ove godine ima novi slogan „Pokreni svoju kreativnost“ koji u potpunosti prati i sve novitete, naglašeno je na održanoj konferenciji za novinare na otvorenom u organizaciji TZ Varaždin.
– Radionica Akupunktura grada gdje ćemo uz studente arhitekture i njihove mentore pozvati i varaždince da kažu kakav trg žele na mjestu sadašnjeg parkinga u Habdelićevoj ulici koji je u fazi obnove – pojasnila je Branka Tropp, v.d. direktora TZ Varaždin, te nadodala kako su neki od noviteta i što će prostor ispred Vile Bedeković biti po prvi puta namijenjen za održavanje glazbenih koncerata i kazališnih predstava, a otvorit će se i još dosad neotkrivena gradska dvorišta. Uz gradonačelnika Gorana Habuša, konferenciji je prisustvovala i Veleposlanica Francuske Michèle Boccoz budući da je ove godine zemlja partner upravo Francuska koja se prigodnim riječima zahvale i oduševljenja partnerstvom obratila brojnim okupljenim predstavnicima  medija i sponzorskih tvrtki. Ovogodišnji je Špancirfest uvršten u program Rendez-vousa, festivala Francuske u Hrvatskoj koji se odvija od svibnja do rujna 2015. u cijeloj Hrvatskoj, sa više od 150 događanja u 22 grada, a koji će sufinancirati i neke od programa na varaždinskom festivalu.
-Špancirfest je od jedne male manifestacije prerastao u jedan od najprepoznatljivijih brendova grada Varaždina. Sama brojka od nekih 200.000 posjetitelja koji dođu na Špancirfest govori da je riječ ne samo o kulturnoj i turističkoj manifestaciji, već da ona ima i značajan gospodarski karakter - rekao je gradonačelnik te nadodao kako je mu je izuzetno drago da je ove godine naglasak upravo na kreativnosti i kako je siguran da će i ove godine manifestacija ispuniti sva naša očekivanja. Za kraj, zamolio je stanare uže jezgre grada Varaždina da imaju tih deset dana strpljenja i da svi uživamo u Špancirfestu!

Više o programu Špancirfesta : http://spancirfest.com/program-2015/