09. srpanj 2015.

PREDSTAVLJEN PROGRAM 45. VARAŽDINSKIH BAROKNIH VEČERI

VBV1

09.07.2015. – U Atriju Staroga grada danas je svečano predstavljen program ovogodišnjih jubilarnih 45. Varaždinskih baroknih večeri (18. 9. -1. 10. 2015.) kojemu će ove  godine zemlja partner biti Francuska. Zahvaljujući tom partnerstvu varaždinska će publika imati prigodu upoznati francuske glazbenike i francusku baroknu glazbenu ostavštinu. Program koji započinje 18. rujna svečanim otvorenjem u varaždinskoj katedrali koncertom "Le Concert Spirituel", i izvest će se skladbe Charpentiera, Corellia i Handela, okupljenima je predstavio Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri.
- Varaždinske barokne večeri nešto su najbolje što Hrvatska ima od festivala, a naši sugrađani imaju priliku slušati neke od najboljih ansambala i umjetnika. S obzirom na to da nam je partner zemlja Francuska, svaki ansambl izvest će barem jedno djelo francuskih autora. O francuskoj kulturi uopće nije nužno govoriti, to je jedan ogroman kapital. Program je bogat, vrlo kvalitetan i uvjeren sam da će svatko naći nešto za sebe - istaknuo je Bobić.
U ime Grada Varaždina i Varaždinske županije obratili su se gradonačelnik Goran Habuš i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić koja je naglasila kako je program ovogodišnjeg festivala doista spektakularan.
- Očekuje nas veliki spektakl, zaista nešto veliko! Prošle godine Italija, ove Francuska, a već sljedeće godine Španjolska što pokazuje kako je interes za partnerstvo jako velik i prepoznati smo u svijetu. Vjerujem da ćemo i ove jeseni zaista svi uživati. Cijene ulaznica su snižene i pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu na ovaj doživljaj koji nije samo glazbeni, već doživljaj za sva osjetila. Barokne večeri su kulturni i turistički brand Grada Varaždina – naglasio je gradonačelnik.
U ime zemlje partnera obratio se Luc Levy, ravnatelj Francuskog instituta u Zagrebu koji je oduševljen programom Varaždinskih baroknih večeri te je naglasio kako je sudjelovanje na ovakvom festivalu posebna čast, i kako će ovaj događaj još više doprinijeti izvrsnoj suradnji Hrvatske i Francuske.