02. ožujak 2018.

Predstavljen program 190. obljetnice Glazbene škole Varaždin

Danas je u prostorima Glazbene škole Varaždin održana konferencija na kojoj je  predstavljen program 190. obljetnice osnivanja Glazbene škole u Varaždinu.

Uz ravnatelja Glazbene škole, Davora Matačića, na konferenciji je govorio i gradonačelnik Ivan Čehok koji je tom prilikom istaknuo da ga osobito raduje mali iskorak u ovom bogatom programu, gostovanje glazbenika i razmjena iskustva s Ravensburgom, naglasivši pritom da glazba živi u vječnom metabolizmu razmjene iskustva sa svijetom.

Kultura i kulturnjaci  ne smiju biti „autistični“ i   misliti samo na sebe, rekao je gradonačelnik, i čestitao ravnatelju glazbene koji je pokazao upravo suprotno, okupivši na jednom mjestu većinu ravnatelja kulturnih institucija grada, što dokazuje da smo svi na istom tragu, a to je daljnje obogaćivanje tradicijski snažnog kulturnog života grada Varaždina.

Uz gradonačelnika, na konferenciji je govorila i Natalija Martinčević ispred Varaždinske županije, osnivača Glazbene škole i Raymond Rojnik ispred Koncertnog ureda Varaždin.