10. srpanj 2014.

Predstavljen program 16. Špancirfesta

špancirfest press

10.07.2014.- „Pozivam sve da dođu na varaždinski Špancirfest i dožive festival dobrih emocija, festival svega onog što su Varaždinci u duši i njihovog načina života“ – poručio je varaždinski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Goran Habuš s konferencije za novinare na kojoj je predstavljen program 16. Špancirfesta, koji se ove godine održava od 22. do 31. kolovoza.
O sadržaju brojnih programa na ulicama i trgovima varaždinske povijesne gradske jezgre govorila je direktorica TZ grada Varaždina Branka Tropp, istaknuvši kako je  i ove godine Špancirfest evoluirao, istražujući nove putove za nadogradnju i poboljšanje programa i produkcijskih uvjeta, ali zadržavajući svoj prepoznatljivi duh, jedinstvenu atmosferu i dobre emocije, koje su ga pretvorile u najpopularniji hrvatski festival.
Špancirfest je najvrjedniji varaždinski turistički brand te najveći hrvatski festival, koji u deset dana trajanja svake godine privuče oko 200.000 posjetitelja. Stoga ne čudi da je ugledni The New York Times, Varaždin uvrstio na popis „52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“, da je popularni  britanski turistički vodič „Rough Guides“ Festival dobrih emocija stavio na popis najboljih hrvatskih festivala te da je Hrvatska turistička zajednica Špancirfest proglasila jednim od TOP 10 hrvatskih turističkih događanja u 2014. godini.
Špancirfest je mnogo više od popularne i kvalitetne kulturno-turističke manifestacije. On je jedan od generatora razvoja Varaždina i regije, doprinio je obnovi gradske jezgre, drugačijem poimanju njezine vrijednosti u turističkom smislu te je aktivirao potencijale, koji Varaždin razvijaju u nezaobilaznu kulturnu i turističku destinaciju.
Iako se s godinama mijenjao, a u posljednje vrijeme napravio i značajan iskorak prema širem, regionalnom okruženju Hrvatske, Špancirfest je ostao vjeran Varaždinu, kreativnoj i životnoj snazi njegovih stanovnika te svake godine, a u 2014. posebno, u program uključuje mnoge varaždinske umjetnike i kreativce.
Glavna pozornica Špancirfesta, pokraj Starog grada, otvoriti će se nesvakidašnjim spektaklom - koncertom Varaždin 90’s All Stars banda (22.8.), super grupe sastavljene od iskusnih varaždinskih glazbenika koji će predstaviti iznimno živu i kvalitetnu varaždinsku rock scenu 90-tih. Iz niske velikih regionalnih i svjetskih imena, koja će  potom nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici, posebno valja izdvojiti kultne njujorške Blondie, koji sviraju u ponedjeljak 25. kolovoza te slavne Stereo MCs, koji će Špancirfest rasplesati u petak, 29. kolovoza.
Špancirfest je po konceptu i sadržaju najsloženiji festival u Hrvatskoj, jer je namijenjen svim ukusima, interesima i dobnim skupinama.
Detaljan program možete pogledati ovdje:http://www.varazdin.hr/cms-repository/file/program-spancirfest-2014_b94.pdf