14. srpanj 2016. | Autor: [email protected]

Predstavljen najbolji hrvatski festival

predstavljanje Špancirfesta 2016

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je Špancirfest 2016. Špancirfest koji će se održati od 19. do 28 kolovoza najavili su gradonačelnik Goran Habuš i Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina te predstavnici sponzora.

Ovogodišnji osamnaesti po redu Špancirfest svojim posjetiteljima predstaviti će se sa mnoštvo noviteta i raznolikim sadržajem od kojih valja istaknuti proširenje festivalskog programa na Kapucinski trg, festival hrane i pića na Starom Gradu, multimedijsko oslikavanje povijesnih pročelja u gradskoj jezgri i mnoštvo drugih noviteta. U deset dana festivala održati će se 43 glazbena koncerta na pet pozornica. Punoljetnost Špancirfesta obilježiti će se poštanskim žigom u izdanju Hrvatske pošte i izdavanjem posebne edicije  parfema od čega su tri ženska i jedan muški.

„Svako izdanje Špancirfesta bolje je od prethodnog, no ove godine napravljen je najveći pomak u kreativnosti samog festivala i prema tome možemo reći da imamo najbolji hrvatski festival. Stoga pozivam sve zainteresirane da posjete Varaždin i budu dio ovogodišnjeg Špancirfesta“ – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Špancirfest 2016