04. listopad 2019.

Predstavljanjen dio kulturnog programa Rijeke 2020 i uspostava suradnje s Varaždinom

Danas je u Gradskoj vijećnici predstavljen dio kulturno-umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture (EPK) te je potpisan ugovor o suradnji u razmjeni znanja u području razvoja publike između Grada Varaždina i tvrtke RIJEKA 2020.

Potpisivanju su nazočile, uz zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu i Irena Kregar Šegota, direktorica Partnerstava i komunikacije Rijeke 2020, Lela Vujanić, voditeljica programskog pravca Kuhinja različitosti te Tanja Kalčić, glavna voditeljica sudjelovanja odnosno programske cjeline Učionica unutar EPK.

Kroz edukativni program “Učionice”, koji se provodi u okviru projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnica kulture u svrhu jačanja kapaciteta kulturnog sektora, kulturnih ustanova, organizacija civilnog društva i mladih, educirano je gotovo 1500 polaznika. Model razvoja publike i jačanja kulturnih kapaciteta preuzet će i Grad Varaždin koji se kandidira za Europsku prijestolnicu mladih i taj projekt vidi kao priliku za jačanje kapaciteta zajednice.

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je Rijeci 2020 na kontinuiranoj suradnji koju su do sada ostvarivali kao i na ovom iskoraku kojim će Varaždin dobiti dislocirani program Učionice.

„Važno je za istaknuti da kultura i umjetnost nisu samo ukras našeg društva,  oni su jedna angažirana aktivnost, ako im se tako i pristupi. Rijeka je napravila iskorak te se nadam da će djelić te atmosfere preći i na Varaždin“ – rekla je zamjenica Malenica.