22. listopad 2020.

Predstavljanje slikovnice „Zašto je Gor nacrtao zub“ – volonterska akcija projekta „Uključene zajednice“ u gradu Varaždinu

   

Udruga roditelja „Korak po korak“ u partnerstvu s udrugom RODA – Roditelji u akciji i Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak iz Zagreba provodi projekt „Uključene zajednice“, s ciljem stvaranja uvjeta za kvalitetan postpenalni prihvat počinitelja kaznenih djela i pružanje podrške njihovoj djeci i obiteljima kroz povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

U srijedu, 28.10.2020., u 13h u Gradskoj vijećnici u Varaždinu na adresi Trg kralja Tomislava 1, Udruga roditelja „Korak po korak“ će u suradnji s kolegama i sudionicima projekta iz udruge Novi Put iz Varaždina te Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina kao domaćina, provesti volontersku akciju na koju su pozvani stručnjaci zaposleni u organizacijama i institucijama koje rade s djecom i obiteljima na području varaždinske županije.

                             

Na događanju će se okupljenim sudionicima predstaviti i podijeliti slikovnica „Zašto je Gor nacrtao zub?“  koja je izrađena kako bi roditeljima, odgajateljima, skrbnicima i/ili udomiteljima poslužila kao alat i model za podršku u razvoju suosjećanja i empatije njihove djece prema djeci čiji su roditelji (bili) na izdržavanju kazne zatvora. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi, i pobliže dočarava što sve doživljava te s kojim se izazovima i poteškoćama nosi mali ris Gor kojem nedostaje njegov tata. Autori teksta slikovnice su Udruga roditelja „Korak po korak“, udruga RODA – Roditelji u akciji i Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba, a izradu ilustracija potpisuje Dea Jagić, animatorica, dizajnerica, ilustratorica i redateljica iz Zagreba.

Slikovnica će svim zainteresiranima uskoro biti dostupna i u online verziji, pa ćete ju moći pronaći na web stranicama Udruge roditelja „Korak po korak“ – www.udrugaroditeljakpk.hr

Organizacija događaja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave i stajališta izražena u okviru organiziranog događanja isključiva su odgovornost Udruge roditelja „Korak po korak“.