20. listopad 2022.

Predstavljanje Grada Varaždina i Varaždinske županije na Europskom trgu u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, saborski zastupnik Predrag Štromar, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth i suradnici danas, 20. listopada 2022. godine obišli su Europski trg u Zagrebu koji će sljedeća dva dana nakratko postati „Varaždinski trg".

U organizaciji Varaždinske županije u centru Zagreba, po treći puta održava se manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ kojoj je cilj promocija cijele varaždinske regije kao turističke destinacije i njezine turističke i kulturne ponude te zdravih i prepoznatljivih prehrambenih i drugih domaćih proizvoda.

Zagrepčanima i drugim stranim i domaćim gostima na brojnim štandovima i mini događanjima predstavljen je kulturni, povijesni, turistički i enogastronomski identitet Varaždinske županije. Pedesetak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca, posjetiteljima nudi brojne izvorne proizvode varaždinskog kraja, uz poseban naglasak na zdrave i autentične namirnice koje je hrvatska gastronomska scena već prepoznala kao iznimno vrijedne.

U sklopu manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“, stanovnicima Zagreba i njihovim gostima predstavlja se i raskošna i raznolika turistička ponuda samog Varaždina, njegove najvažnije i nadaleko poznate kulturno-turističke manifestacije, ali i jedinstvena atmosfera grada koja svake godine privlači sve više posjetitelja.

„Za Grad Varaždin ovo je i posebna prilika da predstavi manifestaciju Advent u Varaždinu koji je pred vratima, a prošle godine bio je proglašen jednim od najljepših u Hrvatskoj. Kako bi Advent u Varaždinu privukao još veći broj posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, predstavljanje na Europskom trgu u glavnom gradu, Zagrebu, od velike je važnosti te pozivam sve koji su u mogućnosti da posjete Europski trg u sklopu manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ gdje će prolaznici i posjetitelji osim u bogatoj gastronomskoj ponudi iz Varaždina i Varaždinske županije moći uživati i u ugodnoj glazbi iz posebno adventski brendirane Glazbene kamperice, uz još nekoliko blagdanskih iznenađenja, od kojih je najveće ono u crvenom odijelu s bijelom bradom.“ – naglasio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.