24. lipanj 2020. | Autor: ddretar

Predsjednik Vlade u posjeti Tehnološkom parku Varaždin

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je posjetio Tehnološki park Varaždin. 

Uz ostale uzvanike dočekali su ga predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar te zastupnik u Hrvatskom saboru Anđelko Stričak.

S projektom dogradnje aneksa Tehnološkog parka Varaždin koji je u vrijednosti 16 milijuna kuna sufinanciran europskim  sredstvima, a u 4040 kvadrata poslovnog prostora bit će zaposleno 350 novih zaposlenika u pedesetak manjih tvrtki upoznao ga je Karlo Kukec, direktor TPV-a. Premijer je također obišao dvije manje tvrtke WORCON i INFLUENDO, a zatim je razgledao novoizgrađeni prostor u koji će uskoro useliti novi korisnici.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković po razgledavanju TPV-a je, između ostalog izjavio: Mislim da je ova jedna dodana vrijednost za Varaždinsku županiju i Grad Varaždin. Posebno je dobro što je ovdje zaposleno puno mladih ljudi koji su završili Fakultet organizacije i informatike ili završili obrazovanje na Sveučilištu Sjever što Varaždin čini obrazovnim centrom Republike Hrvatske –  naglasio je premijer te dodao:   U mandatu naše Vlade ovdje je ugovoreno 1,7 milijardi kuna europskih sredstava, ukupno je investirano u ovu županiju dvije milijarde kuna, a za cijeli sjever, na području treće izborne jedinice oko 8 milijardi kuna. – naveo je premijer te zaključio da je u vrijeme krize virusa COVID-19 poslana snažna poruka radnicima i poslodavcima u Varaždinskoj županiji jer je za plaće 30 tisuća radnika zaposlenih kod 3 tisuća poslodavaca isplaćeno  250 milijuna kuna.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakratko se, prije odlaska u Bednju, zadržao i na gradskom nogometnom stadionu.