29. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Predsjednik Republike Malte posjetio grad Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u četvrtak je u Varaždinu primio predsjednika Republike Malte NJ. E. g. George Vella sa suprugom. 

Predsjednik Malte posjetio je Varaždin u sklopu službenog državnog posjeta Republici Hrvatskoj. U obilasku grada razgledali su postav muzeja Stari grad, prošetali ulicama Varaždina, a na Franjevačkom trgu susreli su se s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom. 

Na Trgu kralja Tomislava postrojila se Varaždinska građanska garda čiji je zapovjednik Dražen Loparić predao prijavak u čast predsjednika NJ. E. g. George Vella. Izaslanstvo je zatim razgledalo varaždinsku katedralu te su se susreli s biskupom varaždinskim mons. Bože Radošom koji ih je primio u svom ordinarijatu. 

U pratnji izaslanstva Republike Malte bio je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji Jasen Mesić koji ujedno pokriva i Republiku Maltu te savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

„Čast je Varaždinu da ga posjećuje predsjednik jedne države, u ovom slučaju predsjednik Republike Malte George Vella i da se zanima za našu kulturu, tradiciju i povijest, ali i za probleme s kojima se susrećemo u svakidašnjem životu. Velika je čast i uživamo povjerenje državnog vrha što nam šalju delegaciju jedne strane države u grad Varaždin i postali smo grad primjer. Nadam se da ćemo ovim posjetom opravdati očekivanja našeg državnog vrha i predstaviti i grad Varaždin i državu u najboljem svjetlu. Ovakve sitnice i ovakvi posjeti pridonose ukupnoj slici i grada Varaždina i Republike Hrvatske u svijetu.“ – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.