01. rujan 2024. | Autor: Maja Hrešć

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uživao u programu Špancirfesta

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je posjetio Varaždin te u pratnji gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja, zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, predsjednika Gradskog vijeća Lovre Lukavečkog, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i direktorice Turističke zajednice grada Varaždina Jelene Toth obišao najveći i najpoznatiji ulični festival Špancirfest.

Uz predsjednika Milanovića festival su obišli i savjetnica predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić i glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić, a pridružili su im se i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, načelnica Općine Konjšćina Anita Curiš Krok, potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina Gordana Marsenić i Dražen Jagić te načelnici s područja Varaždinske županije.

Na Trgu kralja Tomislava, predsjednika Zorana Milanovića i goste dočekala je Varaždinska građanska garda uz Dame u povijesnim haljinama, a pozdravile su ga i sudionice 21. Revije mažoretkinja iz cijele Hrvatske koje su programom na Korzu obilježile 30. obljetnicu postojanja Varaždinskih mažoretkinja. Svečani pozdrav predsjedniku ispred Županijske palače Varaždinske županije pripremili su i Husari. Delegacija je razgledala šaroliku ponudu izlagača Špancirfesta te su se uživajući u programu raznih performera i umjetnika uvjerili zašto Špancirfest i ove godine ruši sve rekorde posjećenosti.