30. kolovoz 2019.

Predsjednici Vlade i Sabora na Špancirfestu

Grad Varaždin u četvrtak su posjetili Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Oni su u društvu gradonačelnika dr. sc. Ivana Čehoka, te dr.sc. Maria Banožića, ministra državne imovine i dr.sc. Nine Obuljen Koržinek, ministrice kulture i drugih uzvanika prošetali Špancirfestom. U atriju županijske palače prisustvovali su predstavljanju općine Vidovec, obišli su Vindiland i štand generalnog pokrovitelja Špancirfesta Vindije, Vinski grad, a zadržali su se i na nekoliko izložbeno-prodajnih mjesta hrvatskih proizvođača koji ove godine nastupaju na Špancirfestu.

Prije dolaska na festival, na Sveučilištu Sjever potpisan je ugovor o prijenosu prava vlasništva sveučilištu nekretnine u vojarni u Optujskoj ulici. Ugovorom, odnosno odlukom Vlade RH Sveučilište Sjever je steklo nekretninu površine 22 tisuće kvadratnih metara vrijednosti 8,5 milijuna kuna u svrhu osiguranja i izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za obavljanje znanstveno-nastavne djelatnosti.