25. travanj 2013.

Poznati dobitnici sredstava za aktivnosti u sklopu projekta "Centar živi"

press centar živi image centar živi pressica natalija

25.04.2013.-Zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević na današnjoj je konferenciji za novinare objavila rezultate natječaja za dodjelu potpora iz projekta „Centar živi“ kojima se potiče oživljavanje varaždinskog središta u gospodarske i turističke svrhe.
„S projektom smo krenuli sredinom prošle godine s namjerom da raznim aktivnostima potaknemo i vratimo živost u centar Varaždina. Krenuli smo s puno entuzijazma, a s malo sredstava, pa smo ove godine osigurali konkretnu pomoć za realizaciju projekata. Na natječaj je stiglo 18 izuzetno kvalitetnih projekata, pa smo odlučili financirati sve, s iznosima od tisuću do pet tisuća“ – rekla je Martinčević.
Dobitnici bespovratnih sredstava za realizaciju aktivnosti u sklopu projekta „Centar živi“
a)5.000 kn:
-Gradska tržnica – „Festival tikvi“ i „Varaždinski sejem – međunarodni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda ( svaka aktivnost po 5.000 )
-Muzej anđela – projekt „Pronađi svog anđela“
b)4.500 kn:
-Ljetna scena Rogoz (tvrtka Dome ugostiteljstvo)
c)4.000 kn:
-Gastrocom – „Verglfest – međunarodni susret mehaničke glazbe“
-„Kreativni Varaždin“ MIS trgovina, Gajeva 17
d)3.500 kn:
-„Energy of evolution 2013.“ – udruga Evolution
-„SAFT (sound and art festival)“ – udruga V.U.K.
-„Advent u Štacunu“ – Mala Lu
-„Viteški streličarski turnir“ – Viteški red sv. Nikole ( udruga građana)
e)3.000 kn:
-„3D razglednice“ Gettzy foto
f)2.500 kn:
-„Klub knjiga Varaždin“ – Algoritam
g)2.000 kn:
-„Make up your (EU) life“ – E line studio, Uska 3
-„Privucimo pažnju“ – Kerameikon
h)1.000 kn:
-„Pokrenimo se do zdravlja“ – Udruga „Škola zdravog života Varaždin“
-„Edukativno umjetničke izložbe“ udruga „Nova Akropola“

Zanimljivo je da programi oživljavaju centar kroz cijelu godinu. Već su počele aktivnosti Kluba knjiga, Škole zdravog života i Nove akropole, u svibnju kreću Muzej anđela, Gettzy foto, E line studio, Kreativni Varaždin i Varaždinski sejem, a u lipnju Kerameikon, Evolution, Verglfest, SAFT festival i Viteški streličarski turnir. Tijekom kolovoza bit će aktivna Ljetna scena Rogoz, dok se za listopad planira Festival tikve. Prosinac u centru Varaždina završit će Adventom u Štacunu u palači Sermage.
Natalija Martinčević najavila je kako Grad Varaždin i ove godine obrtnicima i poduzetnicima koji posluju u centru grada omogućuje da besplatno ispred svojih poslovnih prostora izlože svoje proizvode i promoviraju usluge. Ove godine to će moći učiniti već od 15. svibnja pa sve do 15. kolovoza.