19. studeni 2014.

Poznati dobitnici javnih priznanja Grada Varaždina za 2014.

vijeće1

19.11.2014.- Na 10. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su prihvatili  Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina za ovu godinu. Nagrada za životno djelo dodijelit će  se prof.dr.sc. Miroslavu Žugaju za izuzetan doprinos u stručnom i znanstvenom djelovanju u hrvatskoj zajednici, posebice za značajan doprinos unaprjeđenju i promicanju znanosti značajnih za život grada Varaždina. Nagrade Grada Varaždina primiti će prim.dr.sc. Dragutin Weber dr.med. dent. za osobit doprinos u razvoju i unaprjeđenju dentalne djelatnosti u Republici Hrvatskoj i prim.dr. Branislav Kocman, dr.med., za iznimna postignuća u abdominalnoj kirurgiji i transplataciji organa i mr.sc. Teodor Abramić, za izuzetan doprinos u utemeljenju i razvoju informatičkog obrazovanja u Varaždinu, regiji i Republici Hrvatskoj. Osim njih, nagradu Grada Varaždina primiti će Branko Družinić za izvanredne rezultate i osobit uspjeh u radu i vođenju Udruge dobrovoljaca i veterana domovinskog rata- Podružnice Varaždinske županije, promicanje socijalne skrbi o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji i ostalim socijalno ugroženim pojedincima i skupinama u društvu te za promicanje volonterskog rada i humanitarne djelatnosti u društvu kao cjelini.
Plaketa Grada Varaždina dodijelit će se Društvu građevinskih inženjera i tehničara Varaždin povodom obilježavanja 55. obljetnice postojanja, Varaždinskoj građanskoj gardi za izuzetan doprinos u očuvanju tradicije, kulture i građanskog duha, na ponos Grada Varaždina, maestru Pavlu Dešpalju za postignute uzorne uspjehe u osnivanju i umjetničkoj pomoći radu Varaždinskog komornog orkestra, Zdenki Knapić za pedagoški doprinos u njegovanju glasa i glazbene tradicije u Gradu, Foto klubu Varaždin za postizanje iznimnih rezultata na brojnim izložbama i promociji grada Varaždina u zemlji i inozemstvu i TD Gastrocom d.o.o Varaždin za dosadašnje poslovne rezultate, sadašnju tržišnu poziciju i kvalitetu koju godinama pruža.
Medalje Grada Varaždina dodijelit će se Policijskoj postaji Varaždin za dosljedno i primjereno provođenje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te zaštite nacionalnih manjina na području Grada Varaždina, prof. Miroslavu Klemmu za očuvanje izvornosti gradske jezgre i vrijednih povijesnih spomenika, Milanu Škvorcu, dugogodišnjem predsjedniku Udruge invalida rada za doprinos u poboljšanju uvjeta života članova udruge invalida rada kao i ostalih invalidnih osoba, Andrei Ikić-Bohm, mag., veleposlanici Republike Austrije u Republici Hrvatskoj za izniman doprinos promicanju kulture grada Varaždina i doprinos razvoju međunarodnih odnosa grada Varaždina i Republike Austrije, posebno s Gradinšćanskim Hrvatima te promociji Varaždinskih baroknih večeru, Slavku Pijaci za doprinos u očuvanju postolarske djelatnosti kao tradicijskog obrta, mr.sc. Denisu Peričiću za zasluge u kulturi i umjetnosti te izvanredne rezultate i osobite uspjehe u književnom radu te Filipu Rožmariću višestrukom državnom seniorskom prvaku u preponskom jahanju za postignute rezultate u preponskom jahanju.
Javna priznanja Grada uručit će se nagrađenima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina prigodom obilježavanja Dana Grada Varaždina.