28. prosinac 2017. | Autor: [email protected]

Poziv na Novogodišnju utrku

Novogodišnja utrka jedan je od simbola grada Varaždina. U ponoć na prijelazu iz stare 2017. u novu 2018. godinu imat će svoje jubilarno 40. izdanje.

Na utrku i doček Nove godine na Kapucinskom trgu u Varaždinu poziva i gradonačelnik Ivan Čehok.

„Novogodišnja utrka je sjajna promidžba grada Varaždina ne samo u Hrvatskoj, nego i u svjetskim okvirima obzirom na činjenicu da je bila prva utrka u svijetu s kojom se startalo u Novu godinu. Već je do sada imala odjek u svijetu. Imamo svake godine sve više trkača, bilo onih koji se samo rekreativno bave, bilo onih koji profesionalno trče. Mislim da je dobro primljena i udomaćena u Varaždinu. Pozivam sugrađane da budu na Kapucinskom trgu, da isprate start utrke, da dočekaju pobjednike i uostalom da se zabave na dočeku Nove godine na Kapucinskom trgu“, kaže gradonačelnik te poziva i na sportsko navijanje.

„Također molim sve da ne remete utrku pirotehničkim sredstvima jer to stvara lošu sliku. Uvjeren sam da će sve proći u miru i da ćemo se ponovo pokazati kao dobri domaćini. Dragi sugrađani, dođite na Novogodišnju utrku i podržite sportaše“, poziva gradonačelnik Varaždina.

Za poseban sportski događaj u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz pomoć Atletskog kluba „Sloboda“ i Grada Varaždina, do sada je prijavljeno oko 230 natjecatelja iz devet država – Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Nizozemske, Kenije i Australije. Vraća se i posljednja pobjednica Olivera Jevtić iz Srbije.

U 39. izdanju u ponoć s 2016. na 2017. godinu u novu je godinu na Kapucinskom trgu „utrčalo“ 305 natjecatelja i natjecateljica iz Kenije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske, Francuske, Ukrajine i Hrvatske. Pobjednici su bili Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo iz Kenije te Olivera Jevtić, kojoj je to bio prvi nastup u Varaždinu i koje je dvostruka pobjednica novogodišnje utrke u brazilskom Sao Paulu, ali ta utrka, za razliku od varaždinske, ne starta u ponoć.

Start i cilj Novogodišnje utrke je na Kapucinskom trgu gdje će biti organiziran i varaždinski doček Nove godine. Seniori i veterani trče dva kruga, 6,4 kilometra varaždinskim ulicama i trgovima, a juniori, juniorke, seniorke i veteranke jedan krug, 3,2 kilometra.

Startnina se ne naplaćuje, a prijave su do 30. prosinca moguće putem e-maila: [email protected] ili do 1 sat prije starta utrke na obilježenom mjestu na Kapucinskom trgu. Podjela startnih brojeva bit će od 21 do 23 sata, a organizatori pozivaju sve koji žele sudjelovati i „utrčati“ u novu godinu, da se na vrijeme prijave i podignu svoje startne brojeve.

Za sudionike utrke osigurane su majice i spomen-medalje, a novčane nagrade osvojit će najbržih troje u apsolutnoj muškoj kategoriji na 6400 m i apsolutnoj ženskoj kategoriji na 3200 m: za prvo mjesto 700 eura, za drugo mjesto 500 eura i za treće mjesto 300 eura.

Za sve sudionike okrjepa i svlačionice osigurani su u sportskoj dvorani Varaždin u Graberju.

Više informacija o utrci možete pronaći na: http://varazdin-sport.hr/

Kako je bilo na posljednjoj varaždinskoj Novogodišnjoj utrci pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=3Jm4yvADO-g